Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παρίσι: Αυτός είναι ο καμικάζι της επίθεσης στο Stade de France [pic]

Παρίσι: Αυτός είναι ο καμικάζι της επίθεσης στο Stade de France [pic]

Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο ταυτοποιήθηκε ένας από τους καμικάζι των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015. Απο τους τρεις που που ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους κοντά στο Stade de France, μόνο έναν είχαν καταφέρει να ταυτοποιήσουν οι Αρχές μέχρι σήμερα.

Ο πρώτος καμικάζι ήταν ο Μπιλάλ Χαντφί, Γάλλος κάτοικος Βελγίου, ηλικίας 20 ετών. Οι πράκτορες της DGSE (γαλλική υπηρεσία πληροφοριών) εκτιμούν ότι ο δεύτερος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο, είναι ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σαμπαάουι, ένας Ιρακινός από τη Μοσούλη ηλικίας 20 ετών όταν πραγματοποίησε την επίθεση, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

Μετά την επίθεση, «στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έδωσαν στην οικογένειά (του) το ισόποσο των 5.000 δολαρίων (περίπου 4.670 ευρώ) σε ιρακινά δηνάρια», σύμφωνα με ένα σημείωμα γάλλων πρακτόρων, που φέρει ημερομηνία Φεβρουάριος 2016 και αποχαρακτηρίσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Φωτογραφία Le Parisien

Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό, του οποίου έλαβε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο, για να δικαιολογήσουν αυτή την «αμοιβή», τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους δεν μίλησαν για τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν Ντενί, αλλά επικαλέσθηκαν ψευδώς μια επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη.

Το τελευταίο μέλος της ομάδας των καμικάζι, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης ένα πλαστό συριακό διαβατήριο, εξακολουθεί να μην έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την πηγή που έχει γνώση των ερευνών.

Για να φθάσουν στην Ευρώπη, ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σααμπάουι και ο μη ταυτοποιημένος καμικάζι είχαν κρυφτεί ανάμεσα στο πλήθος των προσφύγων που στις 3 Οκτωβρίου 2015 είχαν φθάσει δια θαλάσσης στη Λέρο, μαζί με συνεργούς τους.

Σημειώνεται ότι την 13η Νοεμβρίου σημειώθηκαν τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί, στο Παρίσι, σκοτώνοντας 129 ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε