Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Παρίσι: Είναι αυτός ο “εγκέφαλος” του μακελειού; Ποιος είναι ο Abdel Hamid Abaaoud

Παρίσι: Είναι αυτός ο “εγκέφαλος” του μακελειού; Ποιος είναι ο Abdel Hamid Abaaoud

– Ο Abdel Hamid Abaaoud φέρεται να “εμπνεύστηκε” και να συντόνισε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 129 νεκρούς
– Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μολενμπίκ των Βρυξελλών, τη γειτονιά των τρομοκρατών όπως αποκαλείται
– Εκεί τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές συλλήψεις υπόπτων για εμπλοκή στις επιθέσεις της Γαλλίας
– Ο 29χρονος Abaaoud έφυγε από το Βέλγιο για τη Συρία και φέρεται να έχει στρατολογήσει ακόμη και τον 13χρονο αδερφό του
– Η οικογένειά του υποστηρίζει πως είναι νεκρός αλλά οι βελγικές αρχές δεν το πιστεύουν

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, οι γαλλικές αρχές αναζητούσαν τον άνθρωπο, τον αρρωστημένο εγκέφαλο, που εμπνεύστηκε το λουτρό αίματος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Click4more: Τους ξέφυγε μέσα από τα χέρια ο Salah Abdeslam! Έρευνες και συλλήψεις σε όλη τη Γαλλία

Και ενώ οι γαλλικές αρχές κάνουν εφόδους και συλλήψεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας και καταζητούν, με διεθνές ένταλμα σύλληψης σε όλη την Ευρώπη, τον Salah Abdeslam, που φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης των επιθέσεων, οι βελγικές αρχές ασφαλείας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο άνθρωπος που “εμπνεύστηκε” και οργάνωσε το μακελειό ήταν ο 29χρονος Abdel Hamid Abaaoud, γεννημένος και μεγαλωμένος στη «γειτονιά των τρομοκρατών», το Μολενμπίκ των Βρυξελλών.

Από εκεί εικάζεται πως ξεκίνησαν οι οκτώ τζιχαντιστές, οι τρεις εκ των οποίων Γάλλοι υπήκοοι, για να φέρουν σε πέρας ακόμη ένα έγκλημα στο όνομα του ISIS: το αιματοκύλισμα του Παρισιού. Ο Abdel Hamid Abaaoud θεωρείται ο επικεφαλής του τρομοκρατικού πυρήνα της Βερβιέρ. Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η βελγική αστυνομία έκανε επιχείρηση για την εξάρθρωσή τους, ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι κατάφερε να το σκάσει στη Συρία. Καταδικάστηκε ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκισης.

Από τη Συρία, όπως πιστεύεται, οργάνωσε με ακρίβεια και μίσος τις επιθέσεις στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στρατολογήσει και τον 13χρονο αδερφό του, ενώ είχε σχέσεις με τουλάχιστον δυο νεκρούς τζιχαντιστές του Παρισιού, τον Ibahim Abdeslam και τον Bilal Hadfi. Ο πρώτος, ο μεγάλος αδερφός του καταζητούμενου Salah, ήταν ο τζιχαντιστής που θέρισε ζωές και ανατινάχθηκε στο καφέ Comptoir στη Rue Voltaire και ο δεύτερος, 20 ετών, ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές που πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί έξω από το Stade de France.

Πηγή: standaard.be

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε