Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι: Ελεύθεροι 7 από τους 8 συλληφθέντες του Saint Denis!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι επτά από τους οκτώ ανθρώπους που συνελήφθησαν την Τετάρτη στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε ένα διαμέρισμα όπου είχε εντοπιστεί ο φερόμενος εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα. Αυτό μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο της εισαγγελία του Παρισιού.

Ο όγδοος συλληφθείς, ο άνδρας που παραχώρησε το διαμέρισμα στον Αμπαούντ, παραμένει υπό κράτηση, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Λίγο πριν από τη σύλληψή του κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών, αυτός ο άνδρας, ο Τζαουάντ Μπεντανούντ, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρείχε φιλοξενία «στο πλαίσιο εξυπηρέτησης» σε δύο πρόσωπα «που είχαν έρθει από το Βέλγιο» και «το μόνο που ήθελαν ήταν λίγο νερό και να προσευχηθούν».

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 8 ετών για τον «θανάσιμο τραυματισμό» δύο ανθρώπων και είχε αποφυλακιστεί το 2013. Η προφυλάκισή του παρατάθηκε έως 144 ώρες, ήτοι 6 ημέρες, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο μιας αντιτρομοκρατικής έρευνας σχετικά με επικείμενη απειλή.

Οι άλλοι 7 άνθρωποι που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι: μια γυναίκα που συνελήφθη μαζί τον Τζαουάντ Μπενταούντ σε έναν κοντινό δρόμο με την περιοχή της εφόδου και «έξι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του κτιρίου ή πλησίον του», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με τη σύνθεση των τριών ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από περίπου 12 τζιχαντιστές, που σκότωσαν 130 ανθρώπους την 13η Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο ρόλος ενός εξ αυτών, του Σαλά Αμπντεσλάμ, δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί. Ο άνδρας αυτός παραμένει ασύλληπτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε