Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρίσι: Γέμισε… παπούτσια η Place de la Republique! Εκπληκτικές φωτογραφίες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Place de la Republique στο Παρίσι έχει “κατακλυστεί” από παπούτσια! Σε μία εντυπωσιακή κίνηση συμβολισμού, τα εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια αφέθηκαν στο σημείο, αφού η προγραμματισμένη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή ματαιώθηκε. Στην Place de la Republique και τα παπούτσια του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς επίσης και του Μπαν Κι Μουν!

Η έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21) είναι προγραμματισμένη για αύριο.Ωστόσο, ήδη σε 150 χώρες του πλανήτη και σε 2.000 πόλεις οι πολίτες κινητοποιούνται, διαδηλώνουν και συμμετέχουν σε πολύμορφες εκδηλώσεις.

Χιλιάδες ακτιβιστές ήθελαν σήμερα να σχηματίσουν μια ανθρώπινη “αλυσίδα” στο Παρίσι, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμά τους στις κυβερνήσεις σχςετικά με την κλιματική αλλαγή.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές που σχεδίαζαν να μεταβούν στο Παρίσι, ακύρωσαν το ταξίδι τους αφού οι αρχές απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις, αφού οι πληγές είναι ακόμη νωπές από τις προ δύο εβδομάδων τρομοκρατικές επιθέσεις στην “πόλη του Φωτός”.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες Παριζιάνοι -και όχι μόνο- αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και απέδειξαν ότι δεν φοβούνται! Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες του newsit.gr από την συγκλονιστική ανταπόκριση στην ανθρώπινη αλυσίδα, στο κέντρο του Παρισιού.

Αντί για απουσία… παπούτσια!

Αυτοί που δεν πήγαν τελικά στην γαλλική πρωτεύουσα, ήταν σαν… να πήγαν! Κι αυτό γιατί έστειλαν τα παπούτσια τους ως ένδειξη συμπαράστασης. Σύμφωνα με τους οργανωτές ακόμη και το Βατικανό έχει στείλει ένα ζευγάρι που θα αντιπροσωπεύσει την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Φωτογραφίες: Reuters – EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε