Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παρίσι: Η στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα καμικάζι (VIDEO)

Παρίσι: Η στιγμή που ανατινάζεται η γυναίκα καμικάζι (VIDEO)

– Η στιγμή που η 26χρονη Hasna Ait Boulahcen πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία έχει ζωστεί
– Φώναξε “Βοηθήστε με” για να κάνει τους αστυνομικούς να πλησιάσουν στο διαμέρισμα κρησφύγετο των τζιχαντιστών στο Saint Denis
– Μόλις πριν ένα μήνα άρχισε να φορά την ισλαμική μαντήλα λέει ο αδερφός της
– Μέχρι τότε αγαπούσε το τσιγάρο και το αλκοόλ λένε όσοι την ήξεραν

Είναι η δραματική στιγμή που η 26χρονη Hasna Ait Boulahcen, η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην ιστορία της Ευρώπης και ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, “εγκεφάλου” της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία έχει ζωστεί.

Είναι ξημερώματα Τετάρτης και η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής RAID στο Saint Denis έχει μόλις ξεκινήσει. Ομάδες πάνοπλων ανδρών κυκλώνουν το διαμέρισμα, που βρίσκεται σε ένα μικρό στενό και στο ισόγειο έχει ένα δημοτικό σχολείο. Από το παράθυρο, οι δράστες απαντούν. Η ανταλλαγή πυροβολισμών είναι καταιγιστική, ενώ μια ομάδα αστυνομικών μπαίνει στο κτίριο.

Μέχρι που από το παράθυρο βγαίνει μια λάμψη! Είναι η στιγμή που η νεαρή γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά και ανατινάχθηκε. Το συγκλονιστικό video έφτασε στα χέρια του ABC, το οποίο και το μεταδίδει μια μέρα αφού οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στην επιδρομή αυτή σκοτώθηκε και ο 27χρονος Αμπαούντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι.

To video έχει καταγραφεί με κινητό τηλέφωνο από κάποιον που βρίσκεται σε κτίριο διαγώνια απέναντι από το διαμέρισμα κρησφύγετο όπου έμεναν οι τζιχαντιστές. “Δεν είναι φίλος μου” ήταν η απάντησή της όταν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο κρησφύγετο των τρομοκρατών ζήτησαν να μάθουν που βρίσκονταν ο Αμπαούντ. Λέγεται πως η νεαρή γυναίκα βγήκε στο παράθυρο και φώναξε “Βοηθήστε με, βοηθήστε με” για να προκαλέσει τους αστυνομικούς να πλησιάσουν και τότε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που φορούσε στο σώμα της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η Χάσνα Άιτ Μπουλαχτσέν η πρώτη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας που έδρασε στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται από τους φίλους και τους συγγενείς της ένα κορίτσι που αγαπούσε τα πάρτι, είχε πολλές σχέσεις με άνδρες και δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται για τη θρησκεία. Ήταν μια νεαρή γυναίκα αγαπούσε περισσότερο τσιγάρο και το αλκοόλ και όχι τόσο το Ισλάμ. Ο αδερφός της Youssouf Ait Boulahcen είπε πως δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ποτέ δεν είχε διαβάσει το Κοράνι και άρχισε να φοράει τη μαντήλα μόλις πριν από έναν μήνα.

Όλα αυτά ενώ έχουν δει φωτογραφίες της το φως της δημοσιότητας, όπου βγάζει selfies γυμνή στο μπάνιο, βαμμένη και φορώντας μόνο τα… κοσμήματά της. «Ζούσε στον κόσμο της. Δεν ενδιαφερόταν να μάθει για τη θρησκεία της. Μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, έμπαινε στο Facebook ή το WhatsApp», είπε ο αδερφός της Γιούσουφ Άιτ Μπουλαχτσέν. Ο Γιούσουφ περιγράφει τη σχέση του με την αδελφή του ως δύσκολη. «Δεν δεχόταν συμβουλές από κανέναν. Δεν ήθελε να φτιάξει τη ζωή της», εξήγησε.

Η Χάσνα πήρε τηλέφωνο τον αδελφό της την Κυριακή το απόγευμα και, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ακουγόταν σαν να είχε παραιτηθεί από τη ζωή. «Ήταν θύμα βίας από τότε που ήταν πολύ μικρή, την κακομεταχειρίζονταν και την απέρριπταν. Ποτέ δεν είχε την αγάπη που χρειαζόταν», είπε ο Γιούσουφ. «Την ανέλαβε η Πρόνοια από την ηλικία των 5 ετών και μεγάλωσε με θετούς γονείς. Στη διάρκεια της εφηβείας της ήταν χαρούμενη, όμως όταν μεγάλωσε ξέφυγε. Έγινε απρόσεκτη, έφευγε από το σπίτι και άρχισε να κάνει κακές παρέες», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Άιτ Μπουλαχτσέν έφτασε στη Γαλλία το 1973 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου γεννήθηκε η Χάσνα το 1989 στο Κλισί-λα-Γκαρέν ένα προάστιο κοντά στο Σαν Ντενί. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε σε θετές οικογένειες. Η μητέρα της, το μικρό όνομα της οποίας δεν είναι γνωστό, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Ολνέ Σου Μπουά, ένα προάστιο 20 λεπτά από το Παρίσι. Η Χάσνα επισκεπτόταν συχνά τη μητέρα της, αν και δεν έμενε εκεί μόνιμα. Διατηρούσε στενή σχέση και με τον πατέρα της, που ζούσε στο Μοσέλ.

Ένας φίλος της, ο Ματιού Ζακ, 24 ετών, είπε: «Ήταν κανονική και φορούσε δυτικά ρούχα, δεν φορούσε ποτέ χιτζάμπ. Δεν πήγαινε στο τέμενος ούτε προσευχόταν (…) Δεν ήταν καθόλου θρήσκα, ήταν σαν κι εμάς, έβγαινε, ζούσε μια ελεύθερη ζωή, πάντα ήταν έξω σε πάρτι». Μάλιστα το παρατσούκλι που της είχαν δώσει οι φίλοι της ήταν «καουμπόισσα», γιατί της άρεσε να φορά μεγάλα καπέλα σαν αυτά που φορούν οι καουμπόι. Είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πολ Βερλέν και ήταν διευθύντρια σε μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έκλεισε πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ABC News, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε