Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρίσι: Θρίλερ με τον “εγκέφαλο” του μακελειού! Είναι νεκρός;

Παρίσι: Θρίλερ με τον “εγκέφαλο” του μακελειού! Είναι νεκρός;

Ο “εγκέφαλος” της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της Washington Post.

Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος εισαγγελέας, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων δεν βρίσκεται ανάμεσα στους ύποπτους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εφόδου στο διαμέρισμα των βορείων προαστίων, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ένας από τους νεκρούς από την πολύωρη πολιορκία στο διαμέρισμα του Σέντ Ντενί.

Κι αυτό, διότι δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ είναι πιθανό να είναι περισσότεροι από δύο, όπως είναι μέχρι τώρα γνωστό.

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φρανσουά Μολέν:

“Θέλω να δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναφερθώ στην τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το Παρίσι την Παρασκευή (13/11), κατά την οποία έχασαν τη ζωή πολλοί άνθρωποι. Θέλω να εκθειάσω το έργο των συνεργατών μου και των αστυνομικών.

Η έρευνα εξελίσσεται καλά και αυτό αποδείχθηκε χθες το βράδυ. Βρήκαμε τον πυρήνα της οργάνωσης και τον οπλισμό τους. Εντοπίσαμε τηλέφωνα, όπλα και πολλά άλλα σύνεργα. Τρεις μονάδες είχαν αναπτύξει ένα αρκετά προχωρημένο σύστημα διασύνδεσης, πριν εκτελέσουν την επιχείρησή τους. Την προηγούμενη μέρα της επίθεσης (Πέμπτη, 12/11), έφτασαν στο Παρίσι τρία οχήματα από το Βέλγιο, νοικιασμένα από τους αδελφούς Αμπντεσλάμ.

Ένα μαύρο Φίατ βρέθηκε στο Μοντρέιγ. Είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρεις τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο εστιατόριο και στο μπαρ, ακολουθώντας την πορεία τους μέσω GPS. Βρήκαμε επίσης τρία Καλάσνικοφ και δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ. Βρήκαμε επίσης τρεις σφαίρες και μαχαίρια. Ο Σαλέχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη πριν γίνει γνωστό το όνομά του ως ένας από τους συμμετέχοντες, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία.

Βρήκαμε επίσης ένα μήνυμα από κινητό, το οποίο ανέγραφε «είμαστε απ’ έξω και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε». Επαναλαμβάνω πως δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους τρομοκράτες που έδρασαν στην επιχείρηση της Παρασκευής.

Στην επιχείρηση συλλάβαμε τρία άτομα, το ένα τραυματίστηκε στο χέρι. Γνωρίζουμε τις ταυτότητές τους, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερα στοιχεία. Εκείνη τη στιγμή υπήρξε έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας. Η κατάσταση του σώματός του δεν μας επιτρέπει προς το παρόν να διαπιστώσουμε την ταυτότητά του. Είναι πιθανόν να πρόκειται για γυναίκα, αλλά η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Υπάρχουν δύο νεκροί, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία τους. Από την έκρηξη παραλίγο να καταρρεύσει το κτήριο. Εκεί μέσα εντοπίσαμε δύο άνδρες, ο ένας τραυματισμένος, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Δύο ακόμα συνελήφθησαν έξω από το σπίτι, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Συνολικά έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και η γυναίκα. Ο Αμπαούντ δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 5.000 φορές!”.

Με πληροφορίες από  WASHINGTON POST

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε