Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών

Παρίσι: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών

Περίπου το 40% των πτήσεων ματαιώθηκε στο αεροδρόμιο Ορλί. Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλά αεροδρόμια.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Ορλί, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα.

Περίπου το 40% των πτήσεων ματαιώθηκε αν και η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας ζήτησε αρχικά από τις αεροπορικές εταιρείες, να ακυρώσουν το 20% των πτήσεών τους που αναχωρούν και φθάνουν στο Ορλί.

Σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, το μεσημέρι ζητήθηκε από τις εταιρείες να ακυρώσουν 20% επιπλέον πτήσεις, ανεβάζοντας στο 40% το συνολικό αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν.

Συνολικά 240 πτήσεις που αναχωρούν και φθάνουν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα πρέπει να ακυρωθούν σήμερα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της διεύθυνσης η οποία καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες τους.

Η κυκλοφορία πάντως ήταν κανονική στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ.

Στις ακυρώσεις των πτήσεων προστίθενται και οι διαταραχές στα κέντρα πλοήγησης (ένα από τα τρία επίπεδα ελέγχου της αεροπλοΐας), όπως εκείνο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που λειτουργούσε με ελάχιστο προσωπικό σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις νωρίς το απόγευμα: σχεδόν δύο ώρες στο Ορλί, μιάμιση στη Μασσαλία, και μία ώρα στο Μπορντό τη Λυών και τη Νίκαια, σύμφωνα με την διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας.

Τα συνδικάτα CGT, CFDT και UNSA έχουν καλέσει σε απεργία αντιτασσόμενα σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην επαρχία, γεγονός που συνεπάγεται την μείωση του αριθμού των εργαζομένων, ιδιαίτερα στα μικρότερα αεροδρόμια.

Η απεργία προκάλεσε τη Δευτέρα την ακύρωση πάνω από εκατό πτήσεων, καθυστερήσεις μέχρι και τρεις ώρες και το κλείσιμο πολλών μικρότερων αερολιμένων.

Διαβάστε

«Μαύρο» στον Σαρκοζί από… Σιράκ!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε