Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρίσι: Τα πρόσωπα των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία

Παρίσι: Τα πρόσωπα των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη Γαλλία

Αφού μάθαμε κάποια από τα ονόματα των τζιχαντιστών που το βράδυ της Παρασκευής με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι βύθισαν τη Γαλλία στο αίμα και το φόβο φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε και τα πρόσωπά τους.

Οι φωτογραφίες των δραστών έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται από τα διεθνή ΜΜΕ, την ώρα που όλος ο κόσμος αναρωτιέται και ψάχνει να βρει μια αιτία για το νέο μακελειό. Και όλα αυτά υπό το φόβο πως τα χειρότερα μπορεί να είναι μπροστά μας.

Η βελγική εφημερίδα Der Standard έκανε πρώτη την αρχή, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του 29χρονου Abdel Hamid Abaaoud, που σύμφωνα με τις βελγικές αρχές θεωρείται ο εμπνευστής και εγκέφαλος της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης με τους 129 νεκρούς και τους 352 τραυματίες.

Το βράδυ του Σαββάτου, η γαλλική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Salah Abdelsam έναν Γάλλο υπήκοο, γεννημένο στις Βρυξέλλες πριν από 26 χρόνια, ο οποίος φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του μακελειού. Ο άνδρας, που χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, στον αυτοκινητόδρομο της Γαλλίας με το Βέλγιο, τον σταμάτησαν για έλεγχο αλλά τον άφησαν να φύγει, μαζί με άλλα δυο άτομα, γιατί το όνομά του δεν εμφανίστηκε σε καμία λίστα καταζητούμενων.

Θεωρείται πως είναι ένα από τα τρία αδέρφια που εμπλέκονται στις επιθέσεις, μαζί με τον 31χρονο αδερφό του Ibrahim Abdelsam, καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire. Ο τρίτος αδερφός, ο Mohamad έχει συλληφθεί στο Μόλεμπικ των Βρυξελλών, όπου συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν για σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο Salah είναι εκείνος που νοίκιασε το μαύρο Volkswagen Polo που βρέθηκε σταθμευμένο έξω από το θέατρο Bataclan. Ο αδερφός του Ibrahim είναι εκείνος που νοίκιασε το μαύρο Seat Leon που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο προάστιο του Παρισιού Μοτρέιγ και μέσα σε αυτό τρία Καλάσνικοφ, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες των επιθέσεων.

Ο 20χρονος, Βέλγος υπήκοος που ζούσε στο Βέλγιο, θεωρείται ένας από τους τζιχαντιστές καμικάζι στο Stade de France. Είχε ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS και είχε πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρώτος δράστης που αναγνωρίστηκε (από το αποτύπωμα σε κομμένο του δάχτυλο), ήταν Omar Ismaïl Mostefai, ένας 29χρονος από την πόλη Κουνσουρόν, γνωστός στις γαλλικές αρχές για τη σχέση του με εξτρεμιστικές ομάδες από το 2010. Ήταν ένας από τους δράστες στο Bataclan. Δυο από τους τζιχαντιστές στην επίθεση στο γεμάτο θέατρο ανατινάχθηκαν και ένας τρίτος σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Οι αρχές είχαν ανοίξει για τον Μοστεφάι “φάκελο S”, όπως για τους δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo, τους αδερφούς Κουασί αλλά και τον Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι. Ο “φάκελος S” σημαίνει πως δεν είναι άτομα υπό στενή παρακολούθηση.

Υπάρχει και ο 25χρονος Ahmed Almohamed, ο άνδρας που πέρασε από τη Λέρο τον περασμένο Οκτώβριο και είχε ταυτοποιηθεί ως πρόσφυγας. Πάνω του βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο και σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές υπάρχουν ομοιότητες στα αποτυπώματά του με εκείνα που είναι στο διαβατήριο. Άλλοι δυο δράστες φέρονται να είχαν μαζί τους πλαστά τουρκικά διαβατήρια.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε