Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παρίσι: “Βρήκαν” τον Σαλά Αμπντεσλάμ – Οι πρώτες φωτογραφίες μετά το μακελειό

Παρίσι: “Βρήκαν” τον Σαλά Αμπντεσλάμ – Οι πρώτες φωτογραφίες μετά το μακελειό

Είναι οι πρώτες εικόνες του Νο1 καταζητούμενου ανθρώπου στη Γαλλία, μόλις λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός από τους τζιχαντιστές καμικάζι που είναι ακόμη ζωντανός, μπορεί να παραμένει άφαντος αλλά πλάνα από κάμερα ασφαλείας τον δείχνουν σε βενζινάδικο κοντά στα σύνορα Γαλλίας – Βελγίου σχεδόν 12 ώρες μετά το μακελειό.

Είναι εικόνες που έφερε στο φως το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δείχνει τον Αμπντεσλάμ μαζί με τους δυο συνεργούς του, τους δυο νεαρούς άνδρες που τον φυγάδευσαν στο Βέλγιο, να έχουν σταματήσει σε βενζινάδικο για να γεμίσουν το μαύρο Volkswagen Golf με το οποίο διέφυγαν.

Είναι περίπου 09:45 το πρωί του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου. Έχουν περάσει σχεδόν 12 ώρες από τη στιγμή που ο Αμπντεσλάμ μαζί με άλλους επτά τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο Stade de France, στο θέατρο Bataclan, σε καφέ και εστιατόρια κοντά στην Place de la Republique, δολοφονώντας εν ψυχρώ 130 ανθρώπους.

Ο καταζητούμενος είναι ήρεμος. Χαλαρός. Περπατά με τα χέρια στις τσέπες. Δεν νιώθει την ανάγκη να κρύψει καν το πρόσωπό του. Ο 21χρονος Αμζά Ατού είναι δίπλα του. Εκείνος, φορά κουκούλα. Ο Μοχάμεντ Αμρί, ο δεύτερος από τους δυο άνδρες τους οποίους κάλεσε ο Αμπντεσλάμ για να τον μεταφέρουν στο Βέλγιο από το Παρίσι μετά τις επιθέσεις, εμφανίζεται να βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο.

12 λεπτά έμειναν οι τρεις άνδρες στο πρατήριο βενζίνης κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Εκείνη την ώρα, ο Αμπντεσλάμ δεν καταζητούνταν. Γι’ αυτό και όταν τους σταμάτησαν στα σύνορα για έλεγχο, τους άφησαν να περάσουν. Από εκεί, έφτασαν στο Μόλενμπεεκ, τη συνοικία των Βρυξελλών που αποκαλείται και “πρωτεύουσα των τζιχαντιστών της Ευρώπης” και από εκεί και μετά τα ίχνη του εξαφανίζονται.

Πριν από μερικές μέρες, οι βελγικές αρχές εντόπισαν έξω από τις Βρυξέλλες διαμέρισμα από το οποίο φαίνεται πως είχε περάσει ο Αμπντεσλάμ, αφού βρέθηκαν τα αποτυπώματά του. Εντοπίστηκαν επίσης ίχνη εκρηκτικών όπως εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές καμικάζι στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε