Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρολίγον σύγκρουση στον αέρα του αεροπλάνου με την Ομπάμα

Παρολίγον σύγκρουση στον αέρα του αεροπλάνου με την Ομπάμα
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2011 | 06:48
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2011 | 06:48

Στο παρά πέντε απετράπησαν τα χειρότερα στους αιθέρες όταν το αεροπλάνο με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κινδύνεψε να συγκρουστεί με μεταφορικό αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη Μισέλ Ομπάμα αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προσγείωσή του από τον κίνδυνο εναέριας σύγκρουσης με μεταφορικό αεροσκάφος.
 
Τον κίνδυνο να πέσει θύμα αεροπορικού δυστυχήματος εξαιτίας της πυκνής κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο στις ΗΠΑ, φαίνεται πως διέτρεξε και η πρώτη κυρία της χώρας Μισέλ Ομπάμα τη Δευτέρα.
 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας εναέριων μεταφορών την Τρίτη, το αεριωθούμενο τύπου τζετ, με το οποίο επέστρεφε στο Λευκό Οίκο η πρώτη κυρία, βρέθηκε σε πολύ μικρή απόσταση λίγο πριν την άφιξη στον προορισμό του από άλλο αεροπλάνο, που προπορευόταν λίγα μίλια και αναγκάστηκε να καθυστερήσει την προσγείωσή του σε στρατιωτική αεροπορική βάση στα περίχωρα της Ουάσινγκτον.
 
Το στέλεχος της Δημόσιας Υπηρεσίας Εναέριων Μεταφορών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τη Μισέλ Ομπάμα, πλησίαζε την αεροπορική στρατιωτική βάση Άντριους, τη Δευτέρα, όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τον πύργο ελέγχου ενημέρωσαν τον πιλότο ότι θα έπρεπε να αναβάλλει τους ελιγμούς προσέγγισης και να παραχωρήσει προτεραιότητα προσγείωσης σε προπορευόμενο μεταφορικό αεροπλάνο.
 
Στη συνέχεια το αεροσκάφος της πρώτης κυρίας προσγειώθηκε με ασφάλεια.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο