Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρολίγον τραγωδία στους αιθέρες – Δύο αεροπλάνα θα συγκρούονταν στον αέρα

Παρολίγον τραγωδία στους αιθέρες – Δύο αεροπλάνα θα συγκρούονταν στον αέρα

Στα αεροπλάνα μάλιστα υπήρχαν δεκάδες επιβάτες. Το λάθος οφείλετε στους ελεγκτές του πύργου ελέγχου και το ατύχημα δεν έγινε χάρη στον πιλότο του ενός αεροπλάνου

    Δύο επιβατικά αεροπλάνα πέταξαν τον Δεκέμβριο του 2011 για πολύ λίγη ώρα “επικίνδυνα κοντά το ένα στο άλλο” στον εναέριο χώρο, που ελέγχει ο πύργος του αεροδρομίου Φρανκφούρτης, “από σφάλμα ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας”, αναγνώρισε σήμερα η κρατική εταιρεία που τον στελεχώνει, η Deutsche Flugsicherung.

    Στο ανακοινωθέν της εταιρείας αναφέρεται: “την 13η Δεκεμβρίου ένα σούπερτζάμπο A380 με περισσότερους από 300 επιβάτες, που βρισκόταν στη διαδικασία προσέγγισης στο αεροδρόμιο (Φρανκφούρτης) και ένα σχετικώς μικρότερο Airbus, στο οποίο είχε δοθεί άδεια απογείωσης από παράλληλο διάδρομο, για πολλή λίγη ώρα βρέθηκαν το ένα από το άλλο σε απόσταση μόλις 1.800 μέτρων, ενώ οι κανονισμοί ασφάλειας επιτάσσουν η απόσταση ανάμεσα σε δύο αεροπλάνα να είναι 12,8 χιλιόμετρα”. Πάντως, ο πιλότος του A380 ακύρωσε την προσγείωση του σούπερτζάμπο, όχι εξαιτίας της εγγύτητας με το Airbus, αλλα επειδή παρ’ ότι πετούσε πιά σε ελάχιστο ύψος από τον διάδρομο, εντούτοις δεν διέθετε ασφαλή προσέγγιση”.

    “Πολύ σοβαρό περιστατικό” έκρινε ότι υπήρξε το ανωτέρω ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Flugsicherung, Ντίτερ Κάντεν.

    Από την Deutsche Flugsicherung διευκρινίστηκε ότι το συμβάν προκάλεσε “παρεξήγηση” ανάμεσα σε δύο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τονίστηκε επίσης ότι “ο πιλότος του Airbus θα ήταν προτιμότερο με δική του πρωτοβουλία να είχε καθυστερήσει την απογείωση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε