Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάρτι γενεθλίων χωρίς «μπούνγκα μπούνγκα»!

REUTERS
Να ζήσεις Σίλβιο και χρόνια πολλά μεγάλος να γίνεις με….! Άσπρα μαλλιά λίγο δύσκολο και ακόμη πιο δύσκολο φαίνεται πως είναι να κόψει τα πάρτι και τα… μπούνγκα μπούνγκα!
Μαύρα, 75α γενέθλια κινδυνεύει να κάνει αύριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δικαστήριο της Νάπολι έδωσε χθες εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο Τζαμπάολο Ταραντίνι, ο επιχειρηματίας που τροφοδοτούσε με κορίτσια τα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Καβαλιέρε, κρίνοντας πως δεν ήταν αυτός που εκβίαζε τον ιταλό πρωθυπουργό, αποσπώντας του τεράστια ποσά προκειμένου να μην «κελαηδήσει» στους εισαγγελείς. Τουναντίον, ήταν ο Μπερλουσκόνι αυτός που επιχείρησε να πείσει τον Ταραντίνι, με το πρέπον χρηματικό αντίτιμο, να δώσει ψευδή κατάθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Κάτι που σημαίνει πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με μία ακόμα, την πέμπτη κατά σειρά, δικαστική δίωξη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο καρδινάλιος Αντζελο Μπανιάσκο, ο πρόεδρος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων της Ιταλίας, έβαλε «ακόμα ένα καρφί στο φέρετρό του» με μια ομιλία-κόλαφο, κατά την οποία δεν τον κατονόμασε μεν, κατέστησε εντούτοις σαφές πως αναφερόταν σε αυτόν και τα σκάνδαλά του: «Είναι εξευτελιστικό να παρακολουθεί κανείς συμπεριφορές που όχι μόνο αντιβαίνουν στους κανόνες της ευπρέπειας, αλλά είναι πραγματικά θλιβερές», δήλωσε.
 
Τέσσερις δίκες «τρέχουν» ήδη εις βάρος του Μπερλουσκόνι με τις κατηγορίες της διαφθοράς, της δωροδοκίας, καθώς και της κατάχρησης εξουσίας και της εκμετάλλευσης εκπόρνευσης ανηλίκου. Μέχρι πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι οι εισαγγελείς τον εμφάνιζαν ως «θύμα» του Ταραντίνι: ο επιχειρηματίας συνελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου και κλείστηκε σε φυλακές της Νάπολι, κατηγορούμενος πως είχε αποσπάσει εκβιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Καβαλιέρε προκειμένου να μην τον εμπλέξει στην υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του στο Μπάρι, για εγκληματική δράση και μαστροπεία.
 
Ο Μπερλουσκόνι ενεπλάκη ούτως ή άλλως, όλοι οι Ιταλοί διάβασαν στον Τύπο τις γαργαλιστικές τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι δικαστές. Ομως η επίσημη θέση του Ταραντίνι τόσο καιρό ήταν πως ναι μεν πλήρωνε κολ γκερλ για να πηγαίνουν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι, με απώτερο στόχο το ίδιον επιχειρηματικό όφελος, αλλά ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα.

Ο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, υποστηρίζει πως έδωσε χρήματα στον Ταραντίνι αποκλειστικά και μόνο για να βοηθήσει «μια οικογένεια σε ανάγκη». Ωστόσο το δικαστήριο της Νάπολι, που εξετάζει αιτήσεις αποφυλάκισης, έκρινε πως ο Καβαλιέρε γνώριζε πολύ καλά ότι τα κορίτσια ήταν συνοδοί πολυτελείας και πως ο λόγος της «χρηματοδότησης» του Ταραντίνι κάθε άλλο παρά ανθρωπιστικός ήταν. Για τη συνέχεια, παρέπεμψε το θέμα στην Εισαγγελία του Μπάρι.

 
Για τα αυριανά γενέθλια του Μπερλουσκόνι, πάντως, οι ιταλοί μπλόγκερ τού ετοιμάζουν ένα… ξεχωριστό πάρτι: μια διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη εναντίον ενός νέου σχεδίου νόμου που εξισώνει νομικά τα ιστολόγια με τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, όταν κάποιος θεωρεί πως θίγεται ή συκοφαντείται από το περιεχόμενο ενός μπλογκ, θα μπορεί να κοινοποιεί τη θέση του στον μπλόγκερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτός, με τη σειρά του, θα πρέπει εντός 48 ωρών είτε να ανακαλέσει είτε να δημοσιεύσει στο μπλογκ του το e-mail που έλαβε – σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 12.000 ευρώ.
 
 
 
Πηγή: “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε