Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πατριωτική προσπάθεια" ζητά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

`Πατριωτική προσπάθεια` ζητά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2010 | 20:35
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2010 | 20:24

Ο Ζοζέ Σόκρατες κάλεσε τους Πορτογάλους "να κάνουν μια πατριωτική προσπάθεια" μετά την ανακοίνωση την Πέμπτη των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αποσκοπούν σε μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου ελλείμματος το ερχόμενο έτος.

"Γνωρίζω ότι όλοι οι Πορτογάλοι προτίθενται να κάνουν μια προσπάθεια. Απαιτείται μια προσπάθεια εθνική, συλλογική, πατριωτική από όλους", σημείωσε ο Σόκρατες. "Είναι σημαντικό όλοι να έχουν μια μικρή συμβολή. Όλοι οι Πορτογάλοι που έχουν καλή θέληση καταλαβαίνουν ότι τώρα είναι η στιγμή να κάνουν αυτήν την προσπάθεια", πρόσθεσε.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος που έφτανε το 9,4% του ΑΕΠ το 2009 σε 4,6% το 2011, ενώ προηγουμένως προέβλεπε τη μείωσή του στο 5,1% του ΑΕΠ το ερχόμενο έτος.

Ο Σόκρατες σημείωσε ότι η πορτογαλική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αναφερόμενος στα στοιχεία για την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2010, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα. Το ΑΕΠ της Πορτογαλίας σημείωσε άνοδο 1% το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Ωστόσο όσον αφορά το σύνολο της φετινής χρονιάς η κυβέρνηση υπολογίζει σε μια μέτρια άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,7%.


Διαβάστε επίσης:

Η ευφορία κράτησε λίγο - το ευρώ σε ελεύθερη πτώση   Διαδώστε αυτό το άρθρο