Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παύση 21 ιερέων λόγω έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση

Παύση 21 ιερέων λόγω έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2011 | 07:54
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2011 | 07:54

Εκτός άμβωνα βρέθηκαν προσωρινά 21 καθολικοί ιερείς στη Φιλαδέλφεια, που ερευνώνται ως ύποπτοι σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η κίνηση ακολουθεί σωρεία επικρίσεων σε βάρος της οικείας Αρχιεπισκοπής για τα «στραβά μάτια» που έκανε σε προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις.
 
Οι ιερείς δεν θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε ο καρδινάλιος Τζάστιν Ριγκάλι, σημειώνοντας πως τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
 
Οι εβδομάδες που ακολούθησαν την ανακοίνωση στοιχείων της έρευνας «ήταν δύσκολες, κυρίως για τα θύματα της κακοποίησης αλλά και για όλους τους καθολικούς της κοινότητάς μας» ανέφερε ο καρδινάλιος.
 
Κατά την έρευνα, που διεξάγεται για σχεδόν δύο χρόνια, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε δύο ιερείς, έναν πρώην ιερέα και έναν δάσκαλο καθολικού σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.
 
Ακόμη χειρότερο όμως για την αρχιεπισκοπή ήταν πως κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρώην υψηλά ιστάμενο στέλεχος της μετέθεσε τους ιερείς σε άλλες ενορίες χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν για τις καταγγελίες σε βάρος τους.
 
Η έρευνα ανέφερε επίσης πως 37 ιερείς, εναντίον των οποίων υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για κακοποίηση ανηλίκων, είχαν παραμείνει στις θέσεις τους κανονικά. Έπειτα από αυτά, ο καρδινάλιος Ριγκάλι δεσμεύτηκε πως η αρχιεπισκοπή θα αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη βαρύτητα τις καταγγελίες.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook