Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πεδίο μάχης ξανά το Σαντιάγο της Χιλής – Δείτε φωτό!

30 τραυματίες, 132 συλληφθέντες και σοβαρά επεισόδια είναι ο απολογισμός μιας ακόμη διαδήλωσης χιλιανών φοιτητών.

Η αστυνομία «επιστράτευσε» ξανά τις αντλίες νερού και τα δακρυγόνα για να διαλύσει στους διαδηλωτές κι εκείνοι «απάντησαν» με πέτρες και μολότοφ. Η νέα επεισοδιακή διαδήλωση έγινε μια μέρα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο κράτος και τους φοιτητές για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.



Τουλάχιστον 132 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ανηλίκων, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για “σοβαρή διατάραξη της τάξης, καταστροφές και τραυματισμούς αστυνομικών”, κυρίως με πέτρες



Η ένταση δημιουργήθηκε γιατί η 37η διαδήλωση από την έναρξη του κινημάτων των Χιλιανών φοιτητών υπέρ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ακολούθησε διαφορετική πορεία από εκείνη που είχαν εγκρίνει οι αρχές. Μακριά δηλαδή από τη λεωφόρο Λα Αλαμέδα, στην οποία ήθελαν να διαδηλώσουν οι φοιτητές.

Σποραδικά επεισόδια έφερναν αντιμέτωπους ως το απόγευμα αστυνομικούς και νέους σε διάφορα σημεία του Σαντιάγκο, γύρω από αυτοσχέδια οδοφράγματα με φλεγόμενα ελαστικά.





Οι κινητοποιήσεις μετρούν ήδη πέντε μήνες με τους φοιτητές, τους μαθητές και τους καθηγητές να ζητούν μια “αλλαγή μοντέλου” στο χιλιανό εκπαιδευτικό σύστημα των δύο ταχυτήτων, όπου ο δημόσιος τομέας δεν χρηματοδοτείται επαρκώς από τότε που το κράτος αποστασιοποιήθηκε απ’ αυτόν στη δεκαετία του 1980, την εποχή της δικτατορίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι στο διάλογο με την κυβέρνηση, όχι επιστροφή στα θρανία

Πετροπόλεμος, δακρυγόνα σε διαδήλωση φοιτητών στη Χιλή

Νεκρός 16χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Με τραυματισμούς άρχισε η μεγάλη γενική απεργία στην Χιλή

Εξέγερση των φοιτητών στη Χιλή!

Οι διαδηλωτές τον υποχρέωσαν σε περαιτέρω χρηματοδότηση!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε