Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πεδίο μάχης το Τορόντο – Σοβαρά επεισόδια στη σκιά της G20

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές δεν έλειψαν και το Τορόντο, όπου φιλοξενείται η Σύνοδος της G20 μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

19.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για να διασφαλίσουν την τάξη, αλλά όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό και να πλησιάσουν το κτίριο όπου συναντώνται οι παγκόσμιοι ηγέτες, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ενώ οι συλληφθέντες μετά τα σχεσινά βίαια επεισόδια έφτασαν τους 584.

Υποστηρικτές των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν μπροστά από κέντρο προσωρινής κράτησης που έχει στηθεί σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, ενώ μια δεύτερη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρκο.   

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και οι διαδηλωτές απάντησαν με βόμβες μολότοφ, πυρπολώντας τουλάχιστον δυο περιπολικά. Ακόμη δυο οχήματα υπέστησαν ζημιές και έσπασαν πολλά τζάμια. 
ΦΩΤΟ REUTERS
Νωρίτερα, πάντως, χιλιάδες διαδηλωτές παρελάσει υπό βροχή και με ηρεμία, φωνάζοντας συνθήματα που κατήγγελλαν το κόστος της Συνόδου κορυφής, που λέγεται πως έφτασε το 1 εκατομμύριο δολάρια ή καλούσαν τους ηγέτες να υπερασπιστούν τους πιο φτωχούς. 
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 
Μείωση των ελλειμμάτων προσαρμοσμένη στις συνθήκες κάθε χώρας
Επιτρέπει την επιβολή φόρου στις τράπεζες η G20

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε