Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέφτει η δημοτικότητα του Ναότο Καν

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν...ΦΩΤΟ REUTERS
Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του ιάπωνα πρωθυπουργού λόγω των κακών χειρισμών του στις σχέσεις με Κίνα και Ρωσία.
Η δημοφιλία του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Κάν κατακρημνίσθηκε ακόμη περισσότερο καθώς η κοινή γνώμη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε τις διπλωματικές διαφορές με την Κίνα και τη Ρωσία, τονίζουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
 
Η υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Καν έπεσε κατακόρυφα στο 35%, στο χαμηλότερο ποσοστό αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Ιούνιο, από 53% ένα μήνα νωρίτερα, ενώ η δυσαρέσκεια αυξήθηκε παράλληλα από το 18% στο 55%, όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Γιομιούρι.
 
Συνολικά το 91% από τους ερωτηθέντες δηλώνει ανήσυχο για την πολιτική της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα και την ασφάλεια. Ιδιαίτερα δηλώνει δυσαρεστημένο με τον τρόπο που χειρίσθηκε η κυβέρνηση την αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία.
 
Στην έρευνα, το 82% δηλώνει πως δεν επικροτεί τη συνολική αντίδρασή της απέναντι στις σχεδόν ομοειδής προκλήσεις της Κίνας και της Ρωσίας σε διαφιλονικούμενες ιαπωνικές περιοχές. Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε πως η σύγκρουση ιαπωνικών ακταιωρών με κινεζικό αλιευτικό στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα έχει αναρτηθεί στο You Tube.
 
Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων τονίζει πως η πρόσφατη επίσκεψη του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ σε μία από τις διαφιλονικούμενες νήσους Κουρίλες, βολρειοανατολικά της Ιαπωνίας, είναι προβληματική.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε