Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέφτει – πέφτει ο Μπερλουσκόνι

Σημαντική μείωση της δημοτικότητας του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταγράφεται σε έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε κι επεξεργάστηκε η εταιρία Ipr Marketing, στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε τον πρωθυπουργό;», απαντά «πολύ έως και πάρα πολύ» μόλις το 31% των ερωτηθέντων, ενώ το 58% δηλώνει ότι «εμπιστεύεται λίγο έως και καθόλου» τον Μπερλουσκόνι και το 11% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη.

Όπως τονίζει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2008 ο μεγιστάνας πρωθυπουργός έχασε το 50% της δημοτικότητάς του: πριν από τριάντα μήνες, το ποσοστό του στατιστικού δείγματος που εξέφραζε «μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο πρόσωπο του Μπερλουσκόνι» έφτανε το 62%.

Αρνητικά εμφανίζονται και τα στοιχεία που αφορούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Ipr Marketing, την εμπιστεύεται το 23% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% έχει αρνητική γνώμη και το 15% δεν διαθέτει συγκεκριμένη άποψη .

Σε ό,τι αφορά πάντως την πρόθεση ψήφου η έρευνα αναφέρει ότι το 42% δηλώνει αναποφάσιστο.

Μια υποτιθέμενη συμμαχία όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς «εγκρίνει» το 41,5% του στατιστικού δείγματος, ενώ τη σημερινή κεντροδεξιά συμμαχία (του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» και της Λέγκας του Βορρά) προτιμά το 40,6%.

Ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» (κεντρώοι πρώην χριστιανοδημοκράτες και εθνοπατέρες που αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τον πρόεδρο της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι), παρουσιάζει ελαφρά κάμψη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,5%.

Ο «Καβαλιέρε», πάντως, συνεχίζει να δείχνει αισιόδοξος και σε ομιλία του στο Μιλάνο δήλωσε βέβαιος ότι η κεντροδεξιά πρόκειται να ξανακερδίσει και πάλι τον δήμο της πόλης στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Λαμβάνοντας μια απόφαση συμβολικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει προσωπικά την δήμαρχο Λετίτσια Μοράτι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «Λαού της Ελευθερίας» στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε