Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου – Με την βενζίνη τι γίνεται;

Υποχώρηση σημειώνουν μέχρι στιγμής οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά, μετά την “υποχώρηση” και των φόβων για αναταραχή στις αραβικές χώρες.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς υποχωρούν καθώς οι φόβοι ότι από την πολιτική κρίση και την εσωτερική αναταραχή στην Αίγυπτο, θα μπορούσε να προκληθεί διαταραχή στα αποθέματα της περιοχής, υποχωρούν και το επενδυτικό ενδιαφέρον επιστρέφει στα αυξανόμενα αποθέματα των ΗΠΑ και στην χλιαρή εξέλιξη του τομέα της απασχόλησης.
 
Η νέα σύσκεψη του αντιπροέδρου στην Αίγυπτο με τα στελέχη της κυβέρνησης και την αντιπολίτευση και όσους ζητούν άμεση αλλαγή, καθησυχάζει τους επενδυτές καθώς η συνέχιση των συζητήσεων τους πείθει ότι η αναταραχή που ξεκίνησε στην Τυνησία, δεν θα επηρεάσει τελικά τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες της περιοχής.
 
Η τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου αναμενόταν ότι θα ανέβει, την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αναλυτές. Στην πραγματικότητα όμως έπεσε, για την παράδοση Μαρτίου, κατά 1,55 δολάρια το βαρέλι και έκλεισε στα 87,48 δολάρια.
 
Στο Λονδίνο το Μπρεντ υποχώρησε κατά 58 σεντς το βαρέλι και έκλεισε στα 99,25 δολάρια.
 
Το γεγονός ότι παρά τους φόβους η Αίγυπτος δεν φαίνεται να βυθίζεται στο χάος, καθησυχάζει τις ανησυχίες της αγοράς, σύμφωνα με τον Φιλ Φλιν, αναλυτή στο Σικάγο.

Μετά την υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου είναι και φυσικό επακόλουθο η πτώση στην τιμή της βενζίνης. Σίγουρα όμως όχι στην Ελλάδα αφού η αισχροκέρδια σε βάρος των καταναλωτών καλά κρατεί.

Η μέση τιμή πώλησης στα πρατήρια στην Αττική φτάνει τα 1,62 το λίτρο, στην Θεσσαλονίκη το 1,60, στην Λάρισα 1,62 στα Χανιά 1,70 και στο Λασίθι μέχρι και το 1,79!

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε