Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πειρατεία φορτηγού πλοίου στον Ινδικό Ωκεανό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν φορτηγό πλοίο, με σημαία Μάλτας, που έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως ανακοίνωσε η ναυτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχει στην επιχείρηση Αταλάντη για την καταπολέμηση της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό, το φορτηγό πλοίο MV Frigia, με σημαία Μάλτας, καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές περίπου 1000 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της βόρειας Σομαλίας και σε απόσταση περίπου 400 ναυτικών μιλίων από τη ζώνη στην οποία δραστηριοποιείται υπό κανονικές συνθήκες η ναυτικής δύναμη της Ε.Ε. 

Το Frigia μετέφερε λίπασμα από το Ισραήλ προς την Ταϊλάνδη και εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 03:37 ώρα Ελλάδας. Έχει 21μελές πλήρωμα, 19 Τούρκους και δύο Ουκρανούς και ανήκει σε Τούρκο εφοπλιστή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης πλοίαρχος Τζον Χάρμπορ. 

Ο Βρετανός αξιωματικός επεσήμανε ότι αυτή η επίθεση, μακριά από τις σομαλικές ακτές, αποτελεί ένδειξη ότι υπό την πίεση από τις διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, οι πειρατές είναι αναγκασμένοι να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την περιοχή της δράσης τους. 

Τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες η ναυτική δύναμη της Ε.Ε. σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ διέλυσε 17 ομάδες πειρατών, σύμφωνα με τον ο Χάρμπορ, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση εναντίον του φορτηγού πλοίου σημειώθηκε πιο κοντά στις ακτές της Ινδίας παρά της Αφρικής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε