Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πείτε κι ένα ευχαριστώ στη Γερμανία Έλληνες!»

«Πείτε κι ένα ευχαριστώ στη Γερμανία Έλληνες!»

Nα του πούμε και… ευχαριστώ ζητά ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ.

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, το κόστος για τη Γερμανία θα είναι μεγαλύτερο από την οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.

«Οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν για τη Γερμανία μεγαλύτερες απ΄ ό,τι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα», υποστηρίζει ο Ντέρινγκ και σημειώνει ότι «τώρα οι Έλληνες εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».

Ζήτησε μάλιστα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια «να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι, αντί να οξύνει τη διαμάχη», ενώ δεν έκρυψε ότι θέλει να του πούμε και… ευχαριστώ. «Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι».

Δεν παρέλειψε και τις… συμβουλές προς τους Έλληνες πολιτικούς. «Κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα. Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ’ όσες βρίσκονται σε δυσκολία, όπου δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία η οποία να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εισηγήσεις Γερμανών πολιτικών για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Ντέρινγκ καλεί τους πολιτικούς που εκλέγονται στη Γερμανία να ενδιαφέρονται για αποφάσεις που λαμβάνονται στην Γερμανία.

«Δεν χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι είναι «κρίσιμης σημασίας το γεγονός ότι οι Έλληνες τώρα εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί».

Τονίζει, πάντως, ότι η υπομονή των εταίρων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δέχθηκε στο μεταξύ μεγάλο πλήγμα. «Εξ΄ ου και ισχύει το εξής: Μόνο όταν γίνουν περισσότερα, θα υπάρξει και περισσότερη βοήθεια», λέει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Spiegel: Η τρόικα εκτιμά οτι θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας με 50 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Παπούλιας: «Θα τα καταφέρουμε»

Ο τουρισμός μεγάλο «θύμα» του αντί-γερμανικού κλίματος

”Στρατιωτικό πραξικόπημα η μόνη διέξοδος στην Ελλάδα”

“H Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο Β για συντεταγμένη έξοδο απο την ευρωζώνη”

Γιατί η Αυστρία δε θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε