Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πεκίνο: Ψεκασμός σκουπιδιών με αποσμητικό

18
18,4 τόνους σκουπιδιών παράγει καθημερινά το Πεκίνο

Οι αρχές τις κινεζικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι θα ψεκάζουν τους τόπους συγκέντρωσης των σκουπιδιών με αποσμητικά, για να καταπολεμηθεί η έντονη δυσοσμία.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την “επιστράτευση” περισσότερων από 100 αντλιών που θα ψεκάζουν συνεχώς στις χωματερές και θα τεθούν σε λειτουργία τον Μάϊο.

Οι αντλίες υψηλής πίεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ψεξκάζουν δεκάδες λίτρα αποσμητικού, ανα λεπτό, σε απόσταση 50 μέτρων

Τα 17,55 εκατομμύρια κάτοικοι του Πεκίνου παράγουν καθημερινά 18.400 τόνους σκουπιδιών, εκ των οποίων το 90% καταλήγει στις 13 χωματερές που είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρο το δήμο, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Μάλιστα, οι 18.400 τόνοι υπερβαίνουν κατά 7.000 τόνους την ποσότητα που μπορεί να αντέξει το σύστημα της πόλης, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση.

Όπως επισημαίνουν οι Αρχές, το βασικό πρόβλημα του Πεκίνου είναι ότι οι κάτοικοι του ανακυκλώνουν μόλις το 4% των σκουπιδιών τους( για παράδειγμα στην Αγγλία ανακυκλώνεται το 35%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε