Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέμπτη μέρα στον πάγο Ρουμανία και Βουλγαρία

Πέμπτη μέρα στον πάγο Ρουμανία και Βουλγαρία

Τους -34 έφτασε ο υδράργυρος στη Ρουμανία, την ώρα που η Βουλγαρία παραμένει σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού.

Στην πόλη Ιντοσούρα Μπουζαουλούι της Ρουμανίας, η θερμοκρασία έφτασε τους -32,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία εδάφους έφτασε τους -34! Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί φέτος στη χώρα.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Ρουμανία είχε καταγραφεί στις 24 Ιανουαρίου του 1942 και ήταν -38,5 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, στη Βουλγαρία όλες οι περιοχές παραμένουν σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού εξαιτίας του πολικού ψύχους. Εξαίρεση το Μπουργκάς, όπου ο συναγερμός είναι στο… «κίτρινο», που σημαίνει ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος και εφιστά προσοχή στους πολίτες.

Η θερμοκρασία στην πόλη Κνέζα ο υδράργυρος έχει “κολλήσει” στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Σε άλλες 12 περιοχές της χώρας, στις 5 η ώρα τα ξημερώματα, το θερμόμετρο ήταν σε επίπεδα κάτω του -20 (Τσίρπαν -25, Πλόβντιβ -24, Ντράγκομαν -23 κ.ο.κ.), όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το “Sofia News Agency”.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους, 454 σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, εκ των οποίων τα περισσότερα στις περιοχές Βάρνα, Βέλικο Τίρνοβο, Βίντιν και Ντόμπριτς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες … Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.
Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή κατά 4-5 βαθμούς. Ωστόσο, νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στη δυτική Βουλγαρία από την Πέμπτη, ενώ στην ανατολική οι προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 60 νεκροί από το κύμα ψύχους στην ανατολική Ευρώπη

Ένα ακόμη θύμα από το δριμύ ψύχος στη Σερβία

Στα λευκά το Φανάρι

Ουκρανία: 30 νεκροί σε πέντε μέρες λόγω ψύχους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε