Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέμπτος νεκρός στη Συρία απο τις δυνάμεις ασφαλείας

Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων στη Συρία και ήδη η χώρα μετράει 5 νεκρούς πολίτες.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με τη χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρών χιλιάδες διαδηλωτές στην πόλη Ντεράα προκαλώντας το θάνατο ενός διαδηλωτή και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων εκατό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές της Ντεράα που ενισχύθηκαν και με κατοίκους γειτονικών πόλεων και χωριών, νωρίτερα έκαψαν την έδρα του κυβερνώντος κόμματος Μπααθ ενώ έβαλαν φωτιά κιαι προκάλεσαν υλικές ζημιές στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης και στα γραφεία δύο εταιρειών ηλεκτρονικών υπολογιστών που ανήκουν η μία στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και η άλλη σε στενό συγγενή του.

Την Κυριακή ήταν η τρίτη ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων των πολιτών της Ντεράα (120 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού) που ζητούν ελεθερία, πολιτικές μεταρρυθμίσεις και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963.

Ακτιβιστές κατάγγειλαν ότι η αστυονμία και οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν κατά του πλήθους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διαδηλωτής, ο Ραέντ Ακράντ και να τραυματιστούν πάνω από εκατό πολίτες, δύο εκ των οποίων είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι από σφαίρες στο κεφάλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε