Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πέντε λαθροκυνηγοί ρινόκερων σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή

Σχεδόν το 90% των ρινόκερων της Αφρικής ζουν στη Νότια Αφρική.

Πέντε λαθροκυνηγοί ρινόκερων έχουν σκοτωθεί και άλλοι επτά συνελήφθησαν σε δύο πάρκα της Νότιας Αφρικής από το σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Οι λαθροθήρες σκοτώθηκαν στο φημισμένο Πάρκο Κρούγκερ — το μεγαλύτερο πάρκο θηραμάτων της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την Αφρική — σε ανταλλαγή πυρών με θηροφύλακες, κοντά στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη, είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων της Νότιας Αφρικής, Ρέινολντ Τακούλι.

Στην Προστατευόμενη Περιοχή Λιονταριών και Ρινόκερων Σινγκαλάνα συνελήφθησαν επτά άτομα που κυνηγούσαν ρινόκερους, είπε από την πλευρά του ο συνιδιοκτήτης του πάρκου, Γιάκο Πφίστερ. Τους τελευταίους τρεις μήνες στο πάρκο αυτό, που απέχει 150 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ, λαθροκυνηγοί έχουν σκοτώσει τέσσερις ρινόκερους, με σκοπό να πουλήσουν τα κέρατά τους σε ασιατικές χώρες. Μολονότι δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν ιαματική αξία, τα κέρατα των ρινόκερων χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική της Κίνας, του Βιετνάμ και άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον Τακούλι, μόνο το 2010 σκοτώθηκαν στη Νότια Αφρική 333 ρινόκεροι ενώ συνελήφθησαν 162 λαθροκυνηγοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε