Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα μετά τις φονικές καταιγίδες στις ΗΠΑ

Πέντε μέρες χωρίς ρεύμα μετά τις φονικές καταιγίδες στις ΗΠΑ

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις από την Ιντιάνα ως τη Βιρτζίνια στις ΗΠΑ παραμένουν και σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πέντε ημέρες μετά τις σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της ηλεκτροδότησης εργάζονται σήμερα, μολονότι είναι ημέρα αργίας στις ΗΠΑ, για την αποκατάστασή του, ενώ οι εταιρείες ηλεκτροδότησης προειδοποίησαν ότι αρκετοί μπορεί να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας.

Πολλές από τις πληγείσες περιοχές έχουν εξάλλου να αντιμετωπίσουν σήμερα άλλη μία πολύ ζεστή ημέρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 32 ως 37,7 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις μεσοδυτικές πολιτείες ως την ακτή του Ατλαντικού.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Παρασκευή στις ΗΠΑ εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων του Σαββατοκύριακου και του κύματος καύσωνα. Ορισμένοι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση δένδρων στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλοι από θερμοπληξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός φονιάς σκοτώνει 17 ανθρώπους στις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε