Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πέντε νεκροί στη Βουλγαρία από τον εκτροχιασμό φορτηγού τρένου [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό ενός φορτηγού τρένου που προκάλεσε έκρηξη στο χωριό Χιτρίνο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν περίπου 20 κτίρια, ανέφερε η αστυνομία.

Τουλάχιστον τρία από τα θύματα παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και ο αριθμός τους πιθανότατα θα αυξηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.
“Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα θύματα”, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, που βρίσκεται περίπου 280 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Σόφια και όπου κατοικούν περίπου 800 άνθρωποι.

Επτά από τις δεξαμενές του τρένου, το οποίο μετέφερε προπάνιο-βουτάνιο και προπυλένιο, εκτροχιάστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, κτύπησαν γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και τυλίχθηκαν στις φλόγες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Εταιρίας Σιδηροδρομικών Υποδομών Μίντσο Λάμπρεφ.
“Δύο εκρήξεις έχουν προκαλέσει σοβαρή πυρκαγιά και κατέστρεψαν τουλάχιστον 20 κτίρια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες… πολλοί υπέστησαν εγκαύματα”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκεόργκι Κοστόφ.
Ένας 18χρονος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της πόλης Σούμεν (βόρεια), ανέφερε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε προς το μεσημέρι. Περίπου 110 πυροσβέστες και 40 διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων, σύμφωνα με τις αρχές.
“Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.
Ο Μπορίσοφ κάλεσε τους κατοίκους της Σούμεν να δώσουν αίμα στο τοπικό νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε