Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη σύληση του τάφου

ΦΩΤΟ REUTERS

Άγνωστη η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών της εξαφάνισης του λειψάνου του τέως προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν οι ανακριτές της Αστυνομίας είναι όσα προέκυψαν από τη μελέτη του συλημένου τάφου. Αστυνομική πηγή ανέφερε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΡΙΚ, ότι “οι δράστες έδειχναν να μην βιάζονται, έδειχναν σίγουροι ότι τίποτα δεν θα έμπαινε εμπόδιο στην εκτέλεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού”.

Οι δράστες σήκωσαν από τον τάφο, την πλάκα από γρανίτη βάρους διακοσίων-πενήντα κιλών και την τοποθέτησαν ακριβώς δίπλα, χωρίς να προκαλέσουν σ΄αυτήν ίχνος ζημιάς. Η Αστυνομία, χρησιμοποίησε έξι μεγαλόσωμους άνδρες της για να μετακινήσουν και να τοποθετήσουν την πλάκα, στο σημείο όπου βρέθηκε. Δεν αποκλείεται ωστόσο, η πλάκα να μετακινήθηκε και από δυο άτομα, αν χρησιμοποίησαν κάποιο αντικείμενο, όπως σωλήνα. 

Από τη μελέτη της σκηνής προκύπτει επιπλέον, ότι για την αφαίρεση του χώματος οι δράστες χρησιμοποίησαν μόνο φτυάρια. Η απόλυτη συμμετρία, στην οποία βρέθηκε το χώμα, δείχνει ότι φτυάρια χρησιμοποίησαν ένα ή δυο άτομα.

Οι δράστες ανέσυραν το φέρετρο, χωρίς να προκαλέσουν σ΄αυτό την παραμικρή ζημιά, ενώ πολύ προσεκτικά πήραν την σορό από το φέρετρο.

Διαβάστε επίσης:
Διαψεύδει συνεργασία με την Κύπρο η Ρουμανία
Μνημόσυνο – συλλαλητήριο για τον Τ. Παπαδόπουλο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε