Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέρασε τα μέτρα ασφαλείας και μετέφερε ΤΝΤ από τη Γαλλία στο Βιετνάμ

Ο συγκεκριμένος επιβάτης κατάφερε να περάσει το όπλο και τα πυρομαχικά στο αεροσκάφος χωρίς προηγουμένως να ζητήσει σχετική άδεια, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Πηγή του αεροδρομίου Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ παραδέχτηκε απόψε ότι υπήρξε μια “δυσλειτουργία” στην ασφάλεια του παρισινού αεροδρομίου, αναφορικά με την ανακάλυψη ενός κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών στο χώρο αποσκευών ενός αεροσκάφους της εταιρείας Vietnam Airlines.

Η πηγή αυτή ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν 500 γραμμάρια ΤΝΤ στις αποσκευές ενός επιβάτη από το Λάος ο οποίος έφτασε την Τρίτη στο Ανόι προερχόμενος από το Παρίσι, όπως είχε ανακοινώσει η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Βιετνάμ.

Οι αρχές του Βιετνάμ έχουν ξεκινήσει έρευνα γιατί υποστηρίζουν ότι εντόπισαν μισό κιλό της ισχυρής εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ένα όπλο και πολλές σφαίρες στις αποσκευές του επιβάτη. Η βιετναμέζικη εφημερίδα Τουόι Τρε ανέφερε ότι ο επιβάτης, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, περνούσε τράνζιτ από το αεροδρόμιο Νόι Μπάι του Ανόι και ότι χθες Τετάρτη του επιτράπηκε να φύγει για την πατρίδα του.

Η εισαγγελία του Παρισιού από την πλευρά της δεν ήταν σε θέση απόψε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πιθανότητα έναρξης έρευνας για την υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε