Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Περίεργα παιχνίδια από Μέρκελ και Σαρκοζί λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής

Διαλέγετε και παίρνετε: “Μην περιμένετε μια κοσμογονική λύση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης”.Ή “Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ο χρόνος κυλά εις βάρος μας”.

Η πρώτη φράση ανήκει στην Αγκέλα Μέρκελ. Η δεύτερη στο Νικολά Σαρκοζί. Ο ένας προσπάθησε να δείξει ότι όλα εξαρτώνται από τη Σύνοδο Κορυφής και η άλλη πάλι όχι!

Τι να πιστέψει κανείς; Ποιόν; Και υποτίθεται ότι είναι αι σύμμαχοι. Και το σχέδιό τους κοινό. Ή μήπως αυτό είναι το σχέδιο;

«Μην περιμένετε ένα Big Bang. Η σύνοδος κορυφής θα αποτελέσει ένα βήμα προς τον τερματισμό της κρίσης. Διότι ο τερματισμός της κρίσης απαιτεί χρόνια σκληρής δουλειάς. Επίσης, η ΕΕ θα χρειαστεί χρόνο για να αλλάξει τις συνθήκες και να αντιμετωπίσει την κρίση. Θα χρειαστεί επίσης στενότερη συνεργασία για την ισχυροποίηση του ευρώ, του νομίσματος που μας έκανε όλους ισχυρότερους», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Υποβάθμιση του σχεδίου για να μας έρθει πιο μαλακά; Μπορεί.

Νωρίτερα ο Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, αν δεν ληφθούν αύριο αποφάσεις από τους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής. «Ο χρόνος κυλά εις βάρος μας», είπε.

Ο Σαρκοζί υπενθύμισε ότι η Γαλλία και η Γερμανία τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας των 27 χωρών μελών της ΕΕ, αλλά επανέλαβε και τη βούλησή τους να υπογράψουν, σε περίπτωση που υπάρξει δυσκολία, μια συμφωνία με μόνον τις 17 χώρες μέλη της ευρωζώνης.

“Θέλουμε τους 27, αλλά αν στο εσωτερικό των 27 υπάρξει κώλυμα, θα περάσουμε στους 17”, σημείωσε.

“Ποτέ η Ευρώπη δεν ήταν τόσο απαραίτητη και ποτέ δεν βρισκόταν τόσο σε κίνδυνο. Ποτέ τόσες χώρες δεν ήθελαν να ενταχθούν στην Ευρώπη και ποτέ ο κίνδυνος έκρηξης της Ευρώπης δεν ήταν τόσο μεγάλος”, σημείωσε ο Σαρκοζί μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι πριν το αποψινό δείπνο εργασίας θα δει την Άνγκελα Μέρκελ, το Νικολά Σαρκοζί, τον Μάριο Ντράγκι, τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Όλι Ρεν.

Και όλοι λένε ότι αν δεν βρεθεί λύση κομμένη και ραμένη στα μέτρα όλων έως αύριο το βράδυ τότε η Δευτέρα που θα ζήσουμε δεν θα είναι “Μαύρη” αλλά πίσσα σκοτάδι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όργιο προπαγάνδας: ”Διαλύεται η Ελλάδα, καταστρέφεται το ευρώ”

 

Χτύπησε (Da)gong για τη Γαλλία – Υποβάθμιση από κινέζικο οίκο!

 

Μικροί ηγέτες θα πάρουν μεγάλες αποφάσεις – Η πιο κρίσιμη σύνοδος κορυφής της ΕΕ – Σκηνικό εκβιασμού από αγορές και γαλλογερμανικό άξονα

 

Γαλλογερμανικά τελεσίγραφα πριν τη Σύνοδο Κορυφής – Τι θα ζητήσουν Μέρκελ – Σαρκοζί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε