Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Περίεργο περιστατικό με τούρκους κομάντος στην Κύπρο

Ετοιμάζουν σκηνικό που θυμίζει τα Ίμια οι τούρκοι ή είναι προβοκάτσια; Πλήρης μυστικότητα για το τι έγινε σε ελληνικό φυλάκιο του στρατού στην Κύπρο.
Μια περίεργη υπόθεση εξετάζουν τόσο το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου όσο και η κυπριακή αστυνομία. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σε περιοδικά επανδρωμένο φυλάκιο δίπλα από το φράγμα της Λεύκας στη Μαραθάσα, άγνωστοι έκλεψαν δύο σημαίες, μια ελληνική και μια κυπριακή, έγραψαν συνθήματα στα ελληνικά και στα τούρκικα, μεταξύ άλλων και το “ΤΔΒΚ” και ζωγράφισαν το μισοφέγγαρο.
 
Τα συμβάντα ανακάλυψαν το πρωί της Τετάρτης οι στρατιώτες του φυλακίου, οι οποίοι μετά από εντολή της ΕΦ έσβησαν τα συνθήματα και τις ζωγραφιές με μπογιά. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου που βρέθηκε εκεί αλλά δεν υπάρχει πλάνο ή φωτογραφία που να το επιβεβαιώνει το περιστατικό έγινε από τούρκους κομάντος που μπήκαν από τα κατεχόμενα στο απομακρυσμένο αυτό φυλάκιο. Η περιοχή της Λεύκας είναι περίπου μιάμιση ώρα μακριά από την Λευκωσία σε μια ορεινή περιοχή.
 
Μπροστά από την πύλη του φυλακίου στη Λεύκα περνούν φορτηγά που μεταφέρουν αμμοχάλικο από την νεκρή ζώνη, με την εποπτεία των ΗΕ.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό στο πρόσφατο παρελθόν οι κάτοικοι της περιοχής Μαραθάσας έχουν κάνει έντονα παράπονα στην ΕΦ και στο υπουργείο Άμυνας, ζητώντας επιτακτικά τα φυλάκια της περιοχής να είναι μονίμως επανδρωμένα.
 
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την Κύπρο, εξετάζεται λεπτομερώς το περιστατικό να είναι και προβοκάτσια αφού όταν η αστυνομία έφτασε στην περιοχή δεν υπήρχαν πουθενά γραμμένα συνθήματα. Κάποιοι κάνουν λόγο για προβοκάτσια. Το κλίμα στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο δύο μήνες μετά την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί ενώ την κατάσταση δυναμιτίζουν και οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων για τις έρευνες που θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου η Κύπρος στον ΑΟΖ της για να βρει φυσικό αέριο.
 
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει την διευρεύνηση για να βρει τους υπαίτιους, ενώ η Εθνική Φρουρά κάνει τις δικές της ξεχωριστές έρευνες.
 
Όλο το περιστατικό χαρακτηρίζεται περίεργο αφού κανείς τελικά δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι συνέβη.
 

Διαβάστε επίσης:

Ο Νετανιάχου απλώνει χέρι φιλίας στον Ερντογάν;

Κύπρος: Ο κύβος ερρίφθη – Το γεωτρύπανο ξεκινάει σε 10 μέρες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε