Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Περικοπές 300 θέσεων εργασίας από τη Nestle

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Nestle σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή περίπου 300 θέσεων εργασίας στη Βρετανία, καθώς μεταφέρει την παραγωγή της γκοφρέτας “Blue Riband” στην Πολωνία και γίνεται μια ακόμα εταιρεία τροφίμων και ποτών, που περιορίζει τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Nestle ανακοίνωσε σήμερα ότι οι 298 περικοπές που προτείνει αφορούν τέσσερις παραγωγικές μονάδες στη βόρεια Αγγλία και τη Σκοτία. Η εταιρία ανέφερε πως στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση «λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και παραμένει ανταγωνιστική σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο εξωτερικό περιβάλλον». Δεν έκανε κάποια αναφορά στο Brexit.
Σύμφωνα με την Nestle, η πλειονότητα των περικοπών θα λάβει χώρα το 2017 και το 2018 στα εργοστάσια στο Γιορκ και το Φόντον, μέσω εθελούσιας αποχώρησης.
Τα νέα για τη Nestle έρχονται μία εβδομάδα αφού η εταιρία ποτών Diageo ανακοίνωσε την περικοπή 100 θέσεων εργασίας στη Σκοτία.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται στη Βρετανία από το 1936 και καταναλώνεται κυρίως στη βρετανική αγορά – γεγονός που σημαίνει ότι θα εξάγεται και πάλι πίσω στη χώρα, εάν η παραγωγή του μεταφερθεί στην ανατολική Ευρώπη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρε ότι τα συνδικάτα GMB και Unite χαρακτήρισαν τις περικοπές «βάρβαρες» και κάλεσαν την κυβέρνηση να παρέμβει στο θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε