Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Περικοπές 5 δις ευρώ στις αμυντικές δαπάνες

Περικοπές 5 δις ευρώ στις αμυντικές δαπάνες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.06.2010 | 13:07
Πρώτη δημοσίευση: 14.06.2010 | 13:07

Σε λιτότητα και στις αμυντικές δαπάνες προχωρά η Γαλλία αφού τα πράγματα δυσκολεύουν για την χώρα.

 
Η Γαλλία πρόκειται να περικόψει κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, τον αμυντικό της προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει το εξοπλιστικό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων.
 
"Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια" μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.
 
Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.
 
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο