Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Περίμεναν να πάρουν ψωμί και δέχτηκαν… ρουκέτες – Το καθεστώς Καντάφι κατηγορείται για νέα σφαγή στη Μιζράτα

ΦΩΤΟ REUTERS

Άνθρωποι απλοί, τα μεγαλύτερα θύματα ενός εμφύλιου πόλεμου. Άνθρωποι που έκαναν το «έγκλημα» να καθήσουν στην ουρά για ένα κομμάτι ψωμί. Είχαν λογαριάσει χωρίς τα πυρά των ίδιων των συμπατριωτών τους.

Τουλάχιστον 16 νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης με ρουκέτες των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι στη Μιζράτα, την ώρα που δεκάδες πολίτες περίμεναν σε ουρά όπου μοιράζονταν ψωμί.

Η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας Ντονατέλα Ροβέρα, μιλώντας από την Κασρ Άχμαντ στο Reuters έκανε λόγο για 16 νεκρούς. «Υπάρχουν αρκετοί νεκροί στην ουρά για το ψωμί» δήλωσε, προσθέτοντας ότι ένας οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο όχημά του όταν έπεσε μία ρουκέτα.

«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και οι περιοχές όπου υπάρχει ελπίδα να βρουν λίγη ασφάλεια γίνονται λιγότερες παρά περισσότερες. Γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο και πραγματικά δεν έχουν να πάνε σε κάποιο ασφαλές μέρος».

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών δυνάμεων. Οι μάχες άρχισαν να εντείνονται στο κέντρο της παραλιακής πόλης λίγο πριν βραδιάσει σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οβίδες ερρίφθησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στη λεωφόρο Τρίπολης, που είναι η κύρια αρτηρία που χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη. Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών φοβούνται πως θα ακολουθήσει μια νύχτα μαζικών βομβαρδισμών.

Στόχος των κυβερνητικών είναι να πάρουν τον έλεγχο του λιμανιού, το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στην πολιορκημένη πόλη και το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά αγαθών, φαρμάκων και όπλων για τους κατοίκους της και τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αεροπορικές επιδρομές στην Αλ Αζιζίγια
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα. «Η πόλη της Αλ Αζαζίγια δέχτηκε πριν από λίγο επίθεση των σταυροφόρων αποικιοκρατών και βομβαρδίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαμαχιρίγια.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις της δυτικής συμμαχίας εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις στην Σύρτη, σύμφωνα και πάλι με την κρατική τηλεόραση. Δε διευκρινίστηκε πότε ακριβώς σημειώθηκαν οι βομβαρδισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση με ρουκέτες στην Μιζουράτα από τον Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε