Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Περίμεναν τον “δολοφόνο της Τουλούζ” να σκοτώσει για να έχουν… στοιχεία

«Γιατί αφού τον παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες δεν τον συνέλαβαν πριν σκοτώσει επτά αθώους;» είναι το μεγάλο ερώτημα της γαλλικής κοινής γνώμης μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Τουλούζ.

Την απάντηση επιχείρησε να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν. Τι είπε; Ότι πριν τις εκτελέσεις, δεν υπήρχαν στοιχεία που να δικαιολογούν τη σύλληψη του Μεράχ.

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να επέτρεπε τη σύλληψη του Μοχάμεντ Μέραχ. Δεν έχουμε το δικαίωμα, σε μια χώρα σαν τη δική μας, να παρακολουθούμε διαρκώς, χωρίς δικαστική απόφαση, κάποιον που δεν έχει διαπράξει έγκλημα (…) Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο.

«Το να ανήκει κανείς σε μια σαλαφιστική οργάνωση δεν συνιστά από μόνο του έγκλημα. Δεν πρέπει να συγχέουμε το θρησκευτικό φονταμενταλισμό με την τρομοκρατία, μολονότι γνωρίζουμε καλά τους δεσμούς που συνδέουν αυτά τα δύο μεταξύ τους», πρόσθεσε και κάλυψε πλήρως τις μυστικές υπηρεσίες, λέγοντας πως έκαναν άψογα τη δουλειά τους, τον εντόπισαν όταν ταξίδεψε σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, τον παρακολουθούσαν καιρό, όσο χρειάστηκε για να καταλήξουν ότι κανένα στοιχείο δεν άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν επικίνδυνος…

Υπό κράτηση οι συγγενείς του
Ακόμη 48 ώρες θα κρατηθούν οι μητέρα, ο αδερφός και η σύντροφος του 24χρονου φερόμενου ως δράστη των επτά δολοφονιών.

Την απόφαση για την παράταση της κράτησής τους πήραν οι δικαστικές αρχές αργά το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ώρες μετά το θάνατο του. Η προσωρινή κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει άλλες 48 ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ήδη η μητέρα του Μέραχ, ο αδελφός του Αμπντελκάντερ και η σύντροφος του κρατούνται από την αστυνομία εδώ και 48 ώρες.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν ότι ο Αμπντελάντερ Μέραχ δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για τα σχέδια του αδερφού τους, παρόλο που πολλοί μάρτυρες τον παρουσίαζαν ενταγμένο σε ισλαμικούς κύκλους και πιο φανατικό από τον αδελφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από τον μακελάρη της Τουλούζ

Σαρκοζί: “Τέρας και φανατικός ο δολοφόνος της Τουλούζ”

Με μια σφαίρα στο κεφάλι έπεσε νεκρός ο μακελάρης – Στα χέρια της αστυνομίας τα βίντεο των εκτελέσεων

Νεκρός ο δολοφόνος της Τουλούζ – Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει, πήδηξε από το παράθυρο πυροβολώντας – VIDEO από τη στιγμή της εισβολής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε