Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Περιουσιακά στοιχεία συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος κατάσχεσαν οι αρχές

Περιουσιακά στοιχεία συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος κατάσχεσαν οι αρχές

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μελών του οργανωμένου εγκλήματος αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προχώρησαν ιταλοί καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία στις πόλεις Μεσίνα, Νάπολη και Καταντζάρο της Κάτω Ιταλίας.

 Στην Μεσίνα της Σικελίας οι καραμπινιέροι κατέσχεσαν εμπορικές εταιρίες, γεωργικές εκτάσεις, αυτοκίνητα και ιδιωτικές κατοικίες που ανήκαν σε επιχειρηματία ο οποίος θεωρείται άμεσος εκφραστής μαφιόζικων συμφερόντων.

   Στην κατάσχεση οικοδομικών εταιριών, εβδομήντα αποθηκευτικών χώρων, ενός ξενοδοχείου και τριάντα αυτοκινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι αρχές στο Καταντζάρο της Καλαβρίας. Ανήκαν στον επιχειρηματία Σαλβατόρε Ματσέι, φερόμενο ως στενό συνεργάτη της τοπικής μαφίας («Ντρανγκέτα»).

   Στην Νάπολη καραμπινιέροι της ειδικής διεύθυνσης κατά της μαφίας πραγματοποίησαν κατασχέσεις συνολικής αξίας οκτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία τα οποία στην πραγματικότητα ήταν ιδιοκτησίας της μαφιόζικης φατρίας των Καζαλέζι έστω και αν είχαν δοθεί σε αχυράνθρωπους.

   Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν εκτενή αναφορά σε «βίλες που θα μπορούσαν να έχουν χτιστεί στο Χόλιγουντ, πολυτελή διώροφα εστιατόρια με ταράτσες και πισίνες, νεόκτιστα σπίτια έτοιμα να πουληθούν, κοντά στην λίμνη του Καστέλ Βολτούρνο».

   Ο μαφιόζος επιχειρηματίας Άντζελο Σιμεόλι σημείο αναφοράς των Καζαλέζι, στα εργοτάξιά του, είχε αναρτήσει ταμπέλες στις οποίες αναφερόταν ότι «οι επιχειρήσεις του μάχονταν το υποχρεωτικό χαράτσι που επιβάλλει το οργανωμένο έγκλημα». Επρόκειτο για βιτρίνα, με στόχο την παραπλάνηση της δικαιοσύνης.

   «Κατά την διάρκεια τριάντα πέντε χρόνων οικοδομικής δραστηριότητας, ο Σιμεόλι κατάφερε να χτίσει πάνω από χίλια σπίτια, γκαράζ και αποθήκες», αναφέρουν στην εκτενή τους έκθεση, οι εισαγγελείς της Νάπολης. Αν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν στην δίκη, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία πρόκειται να περιέλθουν στην κυριότητα του ιταλικού δημοσίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε