Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Περπάτησε 3.000 χιλιόμετρα για να βρει τον γατούλη αδερφό της

Περπάτησε 3.000 χιλιόμετρα για να βρει τον γατούλη αδερφό της

Μία γάτα έφτασε από τον μακρινό βορρά της Αυστραλίας μέχρι το άλλο άκρο της ηπείρου για να επανενωθεί με τον αδελφό της.

Την απίστευτη αυτή ιστορία αφηγείται η ιδιοκτήτρια της Τζέσι, η Σίρι Γκέιλ, που υποστηρίζει ότι χρειάστηκε 15 μήνες για να καλύψει την απόσταση από μια φάρμα κοντά στο Ντάργουιν μέχρι το σπίτι της κοντά στην Αδελαϊδα.

“Οι γάτες και οι σκύλοι δεν διαθέτουν την γνωστική ικανότητα που διαθέτουμε εμείς, αλλά, αν το σκεφτούμε λογικά, γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς να επιστρέψουν εκεί απ΄όπου ξεκίνησαν. Είναι αυτό που κάνουν στην άγρια φύση,” σχολίασε σήμερα ο κτηνίατρος του Σίδνεϊ Πίτερ Χίγκινς.

Όταν η Γκέιλ εγκαταστάθηκε στο Ντάργουιν το 2010 είχε δύο γάτες, την Τζέσι και τον Τζακ. Ομως ο Τζακ έχασε την πτήση επειδή περιπλανιόταν στους δρόμους.

Η Γκέιλ βρισκόταν σε επικοινωνία με την οικογένεια που νοίκιασε το σπίτι της και πληροφορήθηκε ότι ο Τζακ είχε επιστρέψει και είχε εγκατασταθεί στους νέους του ιδιοκτήτες.

“Τον Μάιο του 2011 μας είπαν ότι εμφανίστηκε η Τζέσι. Μας έστειλαν φωτογραφίες και ήταν εκείνη. Ηταν σίγουρα εκείνη,” δήλωσε η Γκέιλ στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Φυσικά δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια γάτα ηλικίας δέκα ετών περπάτησε 3.000 χιλιόμετρα.

“Το ξέρω ότι φαίνεται εντελώς γελοίο. Αλλά σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια γάτα των αγρών, σκληροτράχηλη που δεν έχει πάει ποτέ στον κτηνίατρο.”

Η Γκέιλ θεωρεί ότι η Τζέσι, ασυνήθιστη στα οχήματα, δεν επιβιβάστηκε σε τρένο ή φορτηγό και υποστηρίζει ότι η γάτα της ευνοήθηκε από τη χρονική συγκυρία.

“Η Μητέρα Φύση ήταν στο πλευρό της γιατί ήταν μια χρονιά με μεγάλη υγρασία, την οποία ακολούθησε ‘επέλαση’ ποντικών και ακρίδων, επομένως υπήρχε τροφή και νερό διαθέσιμα,” εκτιμά η Γκέιλ και δεσμεύεται να μην ξαναχωρίσει τα αδέλφια, τα οποία πλέον μένουν μαζί με τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε