Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πετάξτε με… πολύχρωμα αεροπλάνα!

Λίγο χρώμα στην ζωή μας ποτέ δεν κάνει κακό. Γιατί άλλωστε να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Υπάρχουν και άλλα χρώματα. Κάτι τέτοιο σκέφτηκαν μερικές αεροπορικές εταιρείες και έδωσαν ένα άλλο χρώμα στις πτήσεις μας!

Ωραίο δεν είναι να φτάσεις στο αεροδρόμιο και πηγαίνοντας προς το αεροπλάνο να το δεις με…άλλο μάτι. Ωραίο είναι. Έτσι λοιπόν ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να δώσουν μια άλλη νότα στα αεροπλάνα τους αλλά και ταυτόχρονα να βγάλουν και κάνα φράγκο στις δύσκολες αυτές εποχές.
 
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη της μικρό καθυστερήσεις και ας δούμε τι ακριβώς έκαναν.
 
Kubula Air

 
Είναι μια εταιρεία της Νοτίου Αφρικής. Το αεροπλάνο αυτό σχεδιάστηκε δίνοντας κάποιες χιουμοριστικές “οδηγίες χρήσης” του αεροπλάνου….
 
Νippon Airways
Οι Ιαπωνικές Αερογραμμές σκέφτηκαν ότι αφού βγάζουμε ωραία καρτούν ας τα βάλουμε και στο αεροπλάνο μας. Έτσι λοιπόν φιγουράρει όλο πόζα και καμάρι ο γνωστός Πίκατσου Πόκεμον αλλά και η Hello Kitty
 
Aeroflot Olympics

 
Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Αεροφλότ έβαψε το αεροπλάνο ασημί με κόκκινο για να τιμήσει την Ολυμπιακή της ομάδα. Μάλιστα με το συγκεκριμένο αεροπλάνο ταξίδεψε η Ολυμπιακή της ομάδα από την Μόσχα στο…Πεκίνο!
 
 
Air New Zealand
Το μαύρο όμως φαίνεται πως αγαπούν οι Νεοζηλανδοί. Όχι όμως τυχαία. Ως λαός έχουν ένα κόλλημα με την εθνική τους ομάδα του ράγκμπι, “New Zealand All Blacks”. Έτσι αποφάσισαν να τα βάψουν…μαύρα αφού η εταιρεία είναι και σπόνσορας της ομάδας.
 
Southwest Airlines
Η φωτογραφία τα λέει όλα. Τώρα αν επιτρέπεται η επιβίβαση σε παιδιά δεν το γνωρίζουμε πάντως σίγουρα ο ανδρικός πληθυμισμός χαίρεται πολύ όταν βλέπει αυτό το αεροπλάνο. Η αμερικανική αυτή εταιρεία αποφάσισε να βάλει μια φωτογραφία της πανέμορφης Bar Refaeli σε μια…προκλητική πόζα.
 
Continental Airlines

 
Τώρα μπορεί να συγχωνεύθηκε με την United Airlines. Όμως πριν από μερικά χρόνια η Continental προσέλαβε τον ποπ καλλιτέχνη Peter Max για να βάλει την πινελιά του στο αεροπλάνο. Τι συμβολίζει. Μακάρι να ήξεραν. Κάτι σε αφηρημένη τέχνη μας κάνει εμάς!
 
Germanwings

Γερμανοί και αρκούδες πάνε μαζί; Ναι σε αεροπλάνο της Germanwings. Αρκούδα με γυαλιά ηλίου και χαμόγελο.

 
US Airways

 
Άλλη μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία που η αλήθεια εξέπληξε ως είδα τον αεροπλάνο γιατί η συγκεκριμένη εταιρία δεν φημίζεται για τις έξυπνες διαφημίσεις της. Εδώ έβαψε το αεροπλάνο με τα χρώματα και το λογότυπο της ομάδας του Αμερικάνικου Football (NFL), Arizona Cardinals.
 
Swiss International Airlines
Η ελβετικές αερογραμμές Swiss International Airlines αποφάσισε να βάψουν ένα αεροπλάνο που κάνει τις καθημερινές πτήσεις από Ζυρίχη προς Σαν Φρανσίσκο με χρώματα που χαρακτηρίζουν την πόλη αυτή των ΗΠΑ.
 
Qantas

Οι αυστραλοί δεν μπορούσαν να μείνουν πίσω. Μια από τις προτωπόρες εταιρείες που σχεδιάζει τα αεροπλάνα της είναι και η Qantas. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο σχεδιάστηκε από Αβορίγινες και Αυστραλούς καλλιτέχνες και απεικονίζει το Uluru, έναν μεγάλο βράχο ο οποίος μοιάζει να αλλάζει χρώματα κατά της διάρκεια της ημέρας και βρίσκεται στις αχανείς εκτάσεις της Αυστραλίας.
 
Air France
Πριν καθηλώσει τα υπέροχα αυτά υπερηχητικά αεροπλάνα Concorde, η γαλλική αεροπορική εταιρεία πήρε αρκετά λεφτά για να ζωγραφιστεί και να γίνει… Pepsi . Το ποσό που πήρε η εταιρεία ακόμη παραμένει κρυφό!
 
Iron Maiden…airlines
Και τέλος αφήσαμε μια μη αεροπορική εταιρεία. Τι θέλουμε να πούμε. Η γνωστή μπάντα Iron Maiden ναύλωσε ένα Boeing 757 το οποίο πέταγε ο Bruce Dickinson (ο οποίος βεβαίως, έχει και άδεια πιλότου τέτοιου αεροπλάνου) και το χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του γκρουπ κατά τη διάρκεια της περιοδείας Somewhere Back in Time. Έτσι το αεροπλάνο ζωγραφίστηκε κατάλληλα και πήρε και όνομα. Θέλοντας να διακωμωδήσουν το όνομα του “Air Force One”, το προσωπικό αεροπλάνο κάθε Αμερικανού Προέδρου, του έδωσαν την ονομασία Ed Force One.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε