Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Πετάλι» για το… γεύμα τους

«Πετάλι» για το… γεύμα τους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2010 | 18:52
Πρώτη δημοσίευση: 16.04.2010 | 18:52

Να κάνουν... ποδήλατο για να ηλεκτροδοτήσουν το κτίριο του με «πράσινη» ενέργεια καλεί τους πελάτες του ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης, Crowne Plaza.

Κάθε πελάτης που θα ανέβει στο ποδήλατο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια, και θα παράγει τουλάχιστον 100 βατ την ώρα, θα αποζημιωθεί με ένα γεύμα αξίας 200 κορώνων (περίπου 27 ευρώ), σύμφωνα με τη Φρεντερίκε Τούμεργκορντ, υπεύθυνη επί των δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου.

Τη Δευτέρα, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου θα τοποθετηθούν δύο τέτοια ποδήλατα και οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθούν από μια οθόνη πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν κάνοντας οικονομία σε χρήμα και ενέργεια.

Εκτιμάται ότι ένα άτομο σε όχι και ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση μπορεί να κάνει πετάλι επί 10 λεπτά και να παράγει 10 βατ την ώρα. Οι γυμνασμένοι μπορούν να παράγουν έως και 100 βατ μέσα σε μία ώρα.

Το Crowne Plaza θεωρείται ως ένα από τα πιο «οικολογικά» ξενοδοχεία του κόσμου. Έχει λάβει μάλιστα πιστοποιητικό Green Building από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συσσωρευτές και ένα σύστημα ψύξης/θέρμανσης που παίρνει ενέργεια από υπόγεια ύδατα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο