Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέθανε η τελευταία γυναίκα βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πόλεμου

Έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν «κλείσει» 111 χρόνια ζωής.

Ήταν η τελευταία γυναίκα βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πόλεμου. Πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε γηροκομείο της Αγγλίας. Εκεί άφησε, το περασμένο Σαββατο, την τελευταία της πνοή η Φλόρανς Γκριν.

Είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) το 1918, σε ηλικία 17 ετών και ήταν γνωστή ως το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον Μεγάλο Πόλεμο.

Πέθανε στον ύπνο της, στον οίκο ευγηρίας του Κινγκς Λιν στην ανατολική Βρετανία.

«Έζησε μια εξαιρετική ζωή», δήλωσε η κόρη της Τζουν Εβετς στην εφημερίδα Eastern Daily Press. «Έζησε πολλές αλλαγές στην εποχή της και υπερηφανευόταν ότι ήταν ο τελευταίος βετεράνος του πολέμου. Ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι’ αυτήν».

Η Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σαν να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.

Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας το Μάιο του 2011 σε ηλικία 110 ετών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε