Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Μιχαήλ Σιμόνοφ

Πέθανε ο Μιχαήλ Σιμόνοφ

Ο άνθρωπος που επινόησε τα καταδιωκτικά αεροπλάνα Soukhoi, τα οποία έφεραν δισεκατομμύρια δολάρια στη ρωσική βιομηχανία, πέθανε στη Μόσχα σε ηλικία 81 ετών.

«Ο Μιχαήλ Σιμόνοφ είναι νεκρός», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Τεχνολογικών Αναλύσεων Ρουσλάν Πούχοφ στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Πτυχιούχος του Ινστιτούτου Αεροπορίας του Καζάν (Βόλγας), ο Μιχαήλ Σιμόνοφ άρχισε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1960 σε μια εταιρεία που κατασκεύαζε μικρά τουριστικά αεροπλάνα, πριν γίνει το 1983 γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού του Soukhoi, το οποίο τελειοποίησε το θρυλικό μαχητικό αεροπλάνο Su-27. Το Su-27 έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα καταδιωκτικά του 20ου αιώνα.

Στον Μιχαήλ Σιμόνοφ οφείλονται επίσης και άλλα μοντέλα του Soukhoi, ιδιαίτερα το Su-30, ένα αεροπλάνο που θεωρείται από τους ειδικούς ότι έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του και το οποίο είναι μεταξύ των αεροσκαφών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Πιλότος στρατιωτικών αεροπλάνων και εκπαιδευτής, ο Μιχαήλ Σιμόνοφ υπήρξε επίσης υφυπουργός Αεροναυτικής Βιομηχανίας από το 1979 ως το 1983, την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1998 η Ρωσία απένειμε στον Μιχαήλ Σιμόνοφ τον τίτλο του “θρύλου της αεροδιαστημικής βιομηχανίας”, ενώ το όνομά του βρίσκεται δίπλα σε αυτά ένδοξων προσωπικοτήτων στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε