Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο Μπουρέν ντε Ροζιέ

Πέθανε ο Μπουρέν ντε Ροζιέ

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο διπλωμάτης και συνεργάτης του Σαρλ ντε Γκολ, Ετιέν Μπουρέν ντε Ροζιέ.

Ο Ετιέν Μπουρέν ντε Ροζιέ, μέλος του “πρώτου κύκλου των πιστών” στον στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ όταν είχε καταφύγει στο Λονδίνο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αργότερα πρεσβευτής στην Πολωνία και την Ιταλία, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 99 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του στην εφημερίδα “Λε Φιγκαρό”.
   
Ο Ετιέν Μπουρέν ντε Ροζιέ, ο οποίος ξεκίνησε το 1939 την σταδιοδρομία του στο διπλωματικό σώμα ως ακόλουθος στην γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, ανακλήθηκε από την κυβέρνηση του Βισί. Τον Απρίλιο του 1942 προσχώρησε στο κίνημα των Ελεύθερων Γάλλων στο Λονδίνο προτού γίνει την επόμενη χρονιά αξιωματικός-προσωπικός βοηθός του στρατηγού ντε Γκολ.
   
Από το 1958 ήταν πρεσβευτής της Γαλλίας στην Βαρσοβία, προτού κληθεί τον Ιανουάριο του 1962 από τον πρόεδρο ντε Γκολ στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην θέση του γενικού γραμματέα.
   
Στην στρατηγικής αυτής σημασία θέση θα παραμείνει ως τον Ιούλιο του 1967. Ο ντε Ροζιέ διετέλεσε επίσης στη συνέχεια πρεσβευτής στη Ρώμη ως το 1972, όταν διορίστηκε από τον πρόεδρο Ζορζ Πομπιντού μόνιμος εκπρόσωπος της Γαλλίας στην ΕΟΚ μεταξύ του 1972 και του 1975.

Διαβάστε ειδήσεις απο όλο τον κόσμο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε