Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πέθανε ο Στεφάν Εσέλ

Πέθανε ο Στεφάν Εσέλ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2013 | 11:46

Ο Στεφάν Εσέλ γάλλος διανοούμενος, αντιστασιακός, επιζήσας των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκ των συντακτών της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγγραφέας του μπεστ-σέλερ "Αγανακτείστε", πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του.

Ο Εσέλ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1917, σπούδασε στη Γαλλία όπου και έλαβε την γαλλική ιθαγένεια πριν παρουσιαστεί στον στρατό.

Συνελήφθη από τη Γκεστάπο, μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Μπούχενβαλντ, από το οποίο δραπέτευσε. Συνελήφθη ξανά και εγκλείστηκε στο στρατόπεδο Ντόρα, από το οποίο προσπάθησε χωρίς επιτυχία να δραπετεύσει. Τα κατάφερε λίγο αργότερα να δραπετεύσει καθώς μεταφερόταν στο Μπέγκεν Μπέλσεν. Μετά τον πόλεμο ασχολήθηκε με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ίδρυσε ένα Σύνδεσμο βοήθειας προς την Αφρική και την Μαδαγασκάρη, ενεργοποιήθηκε στο «Συνασπισμό για τη Δεκαετία, για έναν πολιτισμό με ειρήνη και χωρίς βία», όπως και σε άλλους οργανισμούς. Έχει τιμηθεί πολλές φορές για τη δράση του. Ηταν Πρέσβης της Γαλλίας και αξιωματούχος της Λεγεώνας της Τιµής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο γιός του Στάλιν παραδώθηκε στους Ναζί - Κόσμος


Αυστρία: Η Ακαδημία Επιστημών παραδέχθηκε το ναζιστικό παρελθόν της - Κόσμος

Μέρκελ: Έχουμε διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί - Κόσμος   Διαδώστε αυτό το άρθρο