Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέθανε ο «πατέρας» του Penthouse

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ηλικία 79 ετών, ο εκδότης του γνωστού περιοδικού, Μπομπ Γκουτσιόνε, άφησε την τελευταία του πνοή, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Γκουτσιόνε πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πλάνο του Τέξας έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Έιπριλ Ντον Γουόρεν Γκουτσιόνε και δύο από τα παιδιά του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Αρχικά θεωρούνταν αντίπαλος του Χιου Χέφνερ, του εκδότη του Playboy, όμως σύντομα η οικονομική επιτυχία του Penthouse, που συνδύαζε τολμηρές φωτογραφίες γυναικών, ρεπορτάζ, διηγήματα επιστημονικής φαντασίας και στήλες με συμβουλές για σεξουαλικά θέματα, έδωσε τη δυνατότητα στον Γκουτσιόνε να επεκτείνει την αυτοκρατορία του και να εκδώσει και άλλα περιοδικά, το πιο γνωστό από τα οποία ήταν το Omni.

Ο Γκουτσιόνε εξέδωσε το πρώτο Penthouse το 1965 στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια αργότερα άρχισε να εκδίδει το περιοδικό και στις ΗΠΑ. Εξαιτίας κάποιων κακών επενδύσεων, της λογοκρισίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν και της διάδοσης του διαδικτύου, οι πωλήσεις του περιοδικού μειώθηκαν και ο Γκουτσιόνε αναγκάστηκε το 2004 να το πουλήσει.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε πέντε παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε