Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζορτζ Μακ Γκόβερν

Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζορτζ Μακ Γκόβερν

Στα 90 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο αντίπαλος του Ρίτσαρντ Νίξον στις εκλογές του 1972.

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 90 ετών ο αμερικανός πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών και αντίπαλος του Ρίτσαρντ Νίξον στις προεδρικές εκλογές του 1972 Τζορτζ ΜακΓκόβερν, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Σε ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρεται ότι ο ΜακΓκόβερν πέθανε τα ξημερώματα σε ένα κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Σίουξ Φολς της Νότιας Ντακότας, όπου νοσηλευόταν καθώς έπασχε από μια σειρά ιατρικών προβλημάτων εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας του.

«Είμαστε ευλογημένοι που γνωρίζουμε ότι ο πατέρας μας έζησε μια μακρά, επιτυχημένη και παραγωγική ζωή, υπερασπιζόμενος τους αδυνάτους, όντας μια προοδευτική φωνή για εκατομμύρια ανθρώπους και πολεμώντας για την ειρήνη», επισημαίνει η οικογένειά του.

«Συνέχισε να δίνει ομιλίες, να γράφει και να δίνει συμβουλές μέχρι και μετά τα 90α γενέθλιά του, τα οποία γιόρτασε φέτος το καλοκαίρι», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ΜακΓκόβερν, που ήταν γερουσιαστής της Νότιας Ντακότας από το 1963 ως το 1981, ήταν αντίπαλος του Νίξον στις προεδρικές εκλογές του 1972. Βασικός άξονας της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν η αντίθεσή του στον πόλεμο στο Βιετνάμ. Υπέστη μια από τις χειρότερες ήττες στην αμερικανική ιστορία λαμβάνοντας μόλις το 37,5% των ψήφων και υπερισχύοντας του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του μόνο στη Μασαχουσέτη και την Κολούμπια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε