Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Petra Laszlo: Η camerawoman από την Ουγγαρία που κλωτσούσε πρόσφυγες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η εικονολήπτρια που έβγαλε από μέσα της τον χειρότερο εαυτό της. Η γυναίκα που δεν δίστασε να βάλει τρικλοποδιά σε έναν Σύρο πρόσφυγα που έτρεχε με το παιδί του στην αγκαλιά. Η ίδια που δεν δίστασε να κλωτσήσει ένα μικρό κορίτσι, επίσης προσφυγόπουλο.

Η Petra Laszlo, κάμεραγούμαν του ουγγρικού καναλιού Ν1TV βρέθηκε στο χωριό Roszke στα σερβο-ουγγρικά σύνορα, όπου υπάρχει κέντρο καταγραφής των προσφύγων που περνούν από την Ουγγαρία προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Έγινε παγκοσμίως γνωστή όχι γιατί με την κάμερά της κατέγραψε το δράμα των χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία αλλά γιατί έβγαλε τρεις από αυτούς τον χειρότερό της εαυτό. Τον χειρότερο εαυτό που μπορεί να βγάλει άνθρωπος σε έναν άλλο άνθρωπο.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Τι έκανε η Petra Laszlo και προκάλεσε τσουνάμι μίσους εναντίον της; Πρώτα έβαλε τρικλοποδιά σε έναν πατέρα που έτρεχε να ξεφύγει προς τα σύνορα κρατώντας στην αγκαλιά του το παιδί του, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Και αυτό καταγράφηκε σε video και ανέβηκε στο twitter από τον Γερμανό δημοσιογράφο Stephan Richter.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η Laszlo δεν δίστασε να κλωτσήσει και ένα μικρό κορίτσι, που προσπαθούσε μαζί με τους άλλους πρόσφυγες να τρέξει μακριά. Και αυτό έχει καταγραφεί σε video.

 

Reporter kicks refugees

A journalist was caught kicking and tripping refugees as they fled police in Hungary. She’s been fired.

Posted by INSIDER on Tuesday, 8 September 2015

Αμέσως, στο Facebook δημιουργήθηκε σελίδα εναντίον της που ονομάστηκε «Ο τοίχος της ντροπής». Μέσα σε λίγες ώρες έχει ξεπεράσει τις 7.000 likes.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης, όταν εκατοντάδες πρόσφυγες παραβίασαν τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία της Ουγγαρίας κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.
Μια ομάδα περίπου 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς περίμεναν για πολλές ώρες σε ένα σημείο συγκέντρωσης στο Ρόζσκε στη νότια Ουγγαρία απ’ όπου οι μετανάστες μεταφέρονται προς ένα κέντρο υποδοχής και καταγραφής προκειμένου να αιτηθούν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Το κανάλι της, το N1TV έβγαλε ανακοίνωσε με την οποία καταδικάζει το αυτονόητο, την πράξη της εργαζόμενής του να επιτεθεί σε πρόσφυγες. Και ανακοίνωσε την απόλυσή της. Χωρίς να την ονομάσει, ανακοίνωσε πως η κάμεραγούμαν που συμπεριφέρθηκε “απαράδεκτα”, απολύθηκε και η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση “για εμάς, η υπόθεση έχει κλείσει”…

Χαρακτηριστικά, ο διευθυντής σύνταξης του N1TV Ζάμπολτς Κίσμπερκ έγραψε στη σελίδα του σταθμού στο Facebook: «Μια συνάδελφος στο N1TV συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα σήμερα στο σημείο συγκέντρωσης (μεταναστών) στο Ρόζσκε».
«Το συμβόλαιο συνεργασίας της εικονολήπτριας λύθηκε, με άμεση ισχύ, και θεωρούμε το συμβάν λήξαν», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το τηλεοπτικό δίκτυο

Το κανάλι N1TV πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε