Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Peugeot αγοράζει… Mitsubishi;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Θα γίνει πραγματικότητα η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία;

 

Όλα είναι ακόμη ρευστά. Αν και αρκετοί μιλάνε για το μεγαλύτερο deal για την χρονιά που φεύγει.
 
Μόλις σήμερα το πρωί η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την PSA Peugeot Citroen για την “ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας” των δύο ομίλων! Κάπως έτσι αναφέρει το θέμα της…εξαγοράς μεγάλου πακέτου της ιαπωνικής εταιρείας από την γαλλική. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Πεζό αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

 
Οι δύο εταιρίες ήδη συνεργάζονται όσον αφορά τα δίκτυα διανομής οχημάτων και την μελλοντική συμπαραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο εξετάζουν την “εμβάθυνση” της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον Κάι Ινάντα, εκπρόσωπο της Μιτσουμπίσι.
 
“Συζητάμε πιθανά projects που θα είναι επωφελή και για τις δύο εταιρίες. Μια ενδεχόμενη σύνδεση κεφαλαίων είναι μια από τις επιλογές” υπό διαπραγμάτευση, είπε ο Ινάντα στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική απόφαση.
 
Η Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι η Πεζό βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Μιτσουμπίσι, η οποία είχε το πρώτο εξάμηνο ζημιές-ρεκόρ, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις της υποχώρησαν.
 
Η Μιτσουμπίσι σχεδιάζει να προβεί στην έκδοση νέων μετοχών αξίας 200-300 δις γιεν (2,3-3,4 δις δολαρίων), και η Πεζό θα εξαγοράσει το 30-50%, ανέφερε το δημοσίευμα.
 
Εάν η συμφωνία προχωρήσει θα δημιουργηθεί η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με συνολικές πωλήσεις 4,45 εκατ. οχημάτων το 2008. Θα πρόκειται επίσης για την μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας σε Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά ποσοστού των μετοχών της Nissan από τη Renault το 1999.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε