Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πιάνει δουλειά σήμερα η Τρόικα στην Κύπρο – Μέχρι τέλος Ιουλίου έρχεται το Μνημόνιο

Πιάνει δουλειά σήμερα η Τρόικα στην Κύπρο – Μέχρι τέλος Ιουλίου έρχεται το Μνημόνιο

Στόχος της Τρόικας είναι μέχρι τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμο το μνημόνιο για την Κύπρο.

Πέραν των τριάντα τεχνοκρατών της Τρόικας βάζουν από σήμερα στο μικροσκόπιο την οικονομία, τα δημοσιονομικά και τις τράπεζες στην Κύπρο. Πιάνουν αμέσως δουλειά προκειμένου να εξακριβώσουν ποιο είναι το ύψος των δανειακών αναγκών της Κύπρου, αλλά και για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος σε δομές και διαδικασίες.

Οι επίσημες επαφές με τις κυπριακές Αρχές θα αρχίσουν σήμερα και θα είναι χωρισμένες σε τρεις ενότητες, στα ευρύτερα μακροοικονομικά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά θέματα.

Η Τρόικα θα έχει επαφές μεταξύ 3 με 6 του μήνα οπότε και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση τής επί τόπου αξιολόγησης.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σε άλλο επίπεδο τεχνοκρατών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την υπογραφή του Μνημονίου.

Αναμένεται το τεχνοκρατικό κλιμάκιο της Τρόικας να συναντηθεί με την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών, την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, τον Συνεργατισμό και τους κοινωνικούς εταίρους.

Μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους από τα μέλη της Τρόικας, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στα δημόσια οικονομικά, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το ύψος του δανείου, τους όρους και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Κύπρο.

Στόχος είναι το Μνημόνιο να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουλίου, ενώ θα παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της διαγνωστικής μελέτης της Black Rock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλόκο της Φινλανδίας και της Ολλανδίας στις αποφάσεις της Συνόδου

Η πρώτη επίσκεψη Ράιχενμπαχ – Τι συζητήθηκε για τα λιμάνια

Απόβαση… τρόικας στη Λευκωσία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε