Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πήδηξε από το 18ο όροφο γιατί έπεφταν τα χρηματιστήρια!

ΦΩΤΟ REUTERS

Η αυτοκτονία εργαζόμενου σε χρηματιστηριακή εταιρία στη Νότια Κορέα εξαιτίας του πρόσφατου κραχ στις διεθνείς αγορές αφήνει άφωνη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο 48χρονος άνδρας βούτηξε στο κενό από τον 18ο όροφο και η κίνηση του αποδίδεται στην πρόσφατη πτώση των χρηματιστηρίων, εξαιτίας της οποίας οι πελάτες του υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Το άψυχο σώμα του άνδρα βρέθηκε στον περίβολο της πολυκατοικίας του στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού. Λίγο νωρίτερα είχε στείλει μηνύματα στους οικείους του εκφράζοντας την απελπισία του για τη βουτιά στις χρηματαγορές, διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα μηνύματα έλεγαν ότι οι αξίες των μετοχών που είχαν οι πελάτες του είχαν καταρρεύσει και ότι ήταν πολύ στεναχωρημένος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νταεγκού.

Μια κάμερα παρακολούθησης της πολυκατοικίας του τον δείχνει να βγαίνει από το ασανσέρ του 18ου ορόφου, λίγο πριν το πτώμα του βρεθεί στο έδαφος.

Ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Σεούλ υποχώρησε κατά 3,64% την Τρίτη αυξάνοντας τις απώλειές του σε μια εβδομάδα σε 17%. Σήμερα ο δείκτης ανέκαμψε κατά 0,27%.

Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με 31 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθεί η Ιαπωνία όπου η αναλογία είναι 25 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε