Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Πήδηξε» κι άλλος από… καράβι του Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Η παραίτηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Στεφανία Πρεστιτζάκομο, από το κόμμα αλλά όχι από την κυβέρνηση αποτελεί το νέο «πονοκέφαλο» για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Ιταλίδα υπουργός ανακοίνωσε πως παραιτείται από το κυβερνών κόμμα, Πόλος των Ελευθεριών (PdL), αλλά θα εξακολουθήσει να παραμένει στην κυβέρνηση, η οποία πάντως προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί στην εξουσία.

Η κίνηση της Πρεστιτζάκομο, για την οποία δεν έδωσε πλήρεις εξηγήσεις, προσθέτει περισσότερες ανησυχίες στον Μπερλουσκόνι, καθώς η κυβέρνησή του μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να επιβιώσει την περασμένη εβδομάδα από την πρόταση μομφής, την οποία απέφυγε με οριακή πλειοψηφία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος αποφάσισε να καταθέσει την κομματική της ταυτότητα μετά την απροθυμία των βουλευτών του Πόλου να υποστηρίξουν στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιό της για τους κανονισμούς που θα διέπουν τη διαχείριση και απόθεση απορριμμάτων από εταιρείες οι οποίες θα συστήνονται από ανέργους.

«Δεν αναγνωρίζω πλέον τον εαυτό μου στο PdL», τόνισε συγκινησιακά φορτισμένη η Πρεστιτζάκομο στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα της Κάτω Βουλής.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, αλλά θα προσχωρήσει στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών και πρόσθεσε πως θα εξηγήσει την κίνησή της και στον ίδιο τον Μπερλουσκόνι.

Η κεντροδεξιά παράταξη βρίσκεται σε αναστάτωση αφότου χώρισαν οι δρόμοι των συνιδρυτών του Πόλου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Τζανφράνκο Φίνι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε